KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Treći domaći poraz kuglaša Rudara

06.12.2015. - Ovaj put bolji od kuglaša Rudara bila je niskopozicionirana ekipa ADA Nove banke iz Banjaluke što se može smatrati velikim neuspjehom

kuglanje_besic

Kuglaši Rudara priredili su još jedno veliko iznenađenje. Po treći put u ovoj sezoni pretpjeli su domaći poraz.

U prvoj izmjeni za domaće su nastupili Nermin Hrustemović i Dinko Dundić, dok su za goste igrali Bjelajac i Siniša Babić. Hrustemović je u samom finišu donio poen Rudaru, dok je Dundić izgubio od najboljeg igrača susreta Siniše Babića,koji je oborio 608 čunjeva. Rezultat je glasio 1:1 i 12 čunjeva u korist gostiju. Druga izmjena se jos jedanput pokazala da je ključna za kuglaške susrete. Amar Alagić je bio bolji od Dragana Babića, dok je kombinacija Safunđija / Strika odigrala ispod prosjeka, tako da je Šučur donio drugi poen za svoju ekipu i veliki broj čunjeva. Rezultat od 2:2 i plus 50 za goste je nagovještavao dramu u samoj završnici.

Eldar Turudija je odigrao još jednu odličnu partiju, ali ga je gostujući igrač Novaković pratio u stopu, tako da je i pored odlične igre uspio da prednost gostiju smanji za samo 9 čunjeva. Na drugoj strani, Muamer Bešić je odigrao solidno, iako se od njega s pravom očekivalo mnogo više, ali ta solidna igra nije doprinjela promjeni rezultata, jer je i Džajić veoma dobro igrao i donio treći poen svojoj ekipi. Igrači Rudara nisu bili miljenici sportske sreće i bodovi su pripali gostima sa ukupnih 5:3. Rudaru ostaje žal za propuštenim bodovima i u preostala dva kola jesenjeg dijela prvenstva sve ispod šest bodova može se smatrati lošim rezultatom.

Rezultati 9 kola: Gradiška - Vogošća 4 : 4, Hercegovac - Sloboda 0 : 8, Knin Revita - Kozara 7 : 1 Međugorje – Zrinjski ( LJ) 5 : 3, Borac – Zrinjski ( Mo) 7 : 1, Rudar - Ada NB 3 : 5. Redoslijed na tabeli: 1. Knin Revita 24, 2. Rudar 18, 3.Sloboda 18, 4.Borac 18, 5.Međugorje 18, 6. Gradiška 16, 7.Zrinjski( Lj) 13, 8.Kozara 10, 9. Zrinjski (Mo) 9 10. Ada NB 8, 11. Vogošća 5, 12. Hercegovac 1 bod.
M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u