KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

Treća sedmica izbornih skupova SDA Kakanj

27.09.2016. - Sedam novih skupova, od Doboja do Brežana organizovao je i održao veliki tim SDA Kakanj koji predstavlja djela iz posljednje četiri godine, i najavljuje nova u narednom mandatu

Kako izborna kampanja odmiče, od skupa do skupa, primjetno je sve masovnije i masovnije okupljanje stanovništva kada dolazi tim koji govori o djelima iz posljednje četiri godine, uz istovremeno najavljivanje novih projekata za područje kakanjske lokalne zajednice

006_doboj

Utorak, 20.septembar 2016. godine - Doboj

Stranka demokratske akcije, općinska organizacija Kakanj, održala je drugi predizborni skup na području Doboja. Ovoga puta u sali Osnovne škole, a podsjećamo prvi dobojski skup SDA bio je u sali Vatrogasnog doma.

Adnan Ibrahimspahić, Indira Omerhodžić i Kemal Hadžić, kao mještani, govorili sa na ovom skupu. Prisutnima su se obratili i predsjednik SDA Kakanj Sejad Zaimović, nosilac liste za Vijeće Džemal Bećirhodžić i kandidat koalicije SDA/SBB za nalenika Nermin Mandra.

005_ričica

Srijeda, 21. septembar 2016. godine - Ričica

SDA Kakanj nastavljajući sa predizbornim aktivnostima u srijedu 21.09.2016. je održala predizborni Ričici za mještane Ričice, Živalja, Kaparovića, Roja, Mahale i Bjeloševića.

Poslije uvodne najave prisutnima se prigodnim govorom obratio Predsjednik OO SDA Kakanj gospodin Sejad Zaimović.

U ime kandidata su govorili Enesa Omerović i Mahir Neimarlija. Istakli su značaj podrške SDA i pozvali su komšije da prepoznaju napore koje općina i općinski načelnik čine na poboljšanju uslova poslovanja i življenja.

Nosioc liste za općinsko vijeće Džemal Bečirhodžić je naveo konkretne projekte koje je SDA sa svojim vijećnicima i načelnikom implementirala u protekle četiri godine mandata ali i naveo one koji su započeti i realizacija je u toku.

Kandidat za načelnika gospodin Nermin Mandra zahvalio se na prisustvu ali i na podršci koju su mještani ovih sela pružili SDA i njemu kao načelniku na prošlim izborima. Kao najvažniji, konstantan posao, istakao je Lokalni ekonomski razvoj i razvijanje poduzetništva. Velika pažnja je usmjerena na zapošljavanje i samozapošljavanje i implementiranje projekata u privredi i poljoprivredi uz maksimalne podsticaje za razvoj vlastitog biznisa i tako će biti poslije ovih izbora, rekao je kandidt koalcije SDA/SBB za općinskog načelnika Nermin Mandra.

004_plandiste

Četvrtak, 22. septembar - Plandište

U četvrtak 22.09.2016. je održan predizborni skup pred mještanima naselja Plandište i Bare.

Na početku se prisutnima obratio Predsjednik SDA Kakanj gospodin Sejad Zaimović ukazavši na značaj izlaska na izbore navodeći razloge za glasanje za SDA kandidate i gospodina Nermina Mandru kao kandidata za načelnika ispred koalcije SDA-SBB. Posebno je naglasio doprinos načelnika Mandre u razvoju općine Kakanj izgradnjom infrastrukturnih objekata i stvaranjem sistema za zapošljavanje i samozapošljavanje.

U ime svih kandidata prisutnima se obratio nosilac liste za Općinsko vijeće Kakanj Džemal Bečirhodžić. Gospodin Bečirhodžić je u svom izlaganju posebnu pažnju posvetio navođenju konkretnih projekata koje je općinska administracija na čelu sa načelnikom Nerminom Mandrom i Općinskim Vijećem u kojem je SDA imala najviše vijećnika učinila u protekle četiri godine. Istakao je značaj jedinstva prilikom izlaska na glasanje i davanja svog glasa SDA kandidatima, a posebno ženama.

Kandidat za općinskog načelnika Nermin Mandra jeistakao da poslije 02. oktobra SDA neće slaviti nego će nastaviti raditi jer je ubijeđen da će Kakanj i Stranku demokratske akcije i naredne četiri godine krasiti DJELA, A NE RIJEČI!

003_trsce

Petak, 23. septembar - Tršće

Pred oko 450 okupljenih mještana i članova i simpatizera SDA, održan je predizborni skup u Tršću.

Prisutnima su predstavljena sva 34 kandidata za OV i kandidat za načelnika Nermin Mandra u ime koalicije SDA/SBB.

Predsjednik SDA Kakanj gospodin Sejad Zaimović je podsjetio na važnost izlaska na izbore i glasanja za SDA. Posebno je naglasio potrebu glasanja za žene želeći ukazati na značaj učešća žena u političkom životu općine Kakanj.

U ime kandidata nakon predstavljanja prisutnim se obratio i Džemal Bečirhodžić ističući kvalitet kandidata koji su na listi SDA za predstojeće izbore.

Kandidat koalicije SDA/SBB za općinskog načelnika Nermin Mandra je naglasio da je osnovni put kojim će nastaviti kada bude izabran ponovo na mjesto načelnika: lokalni ekonomski razvoj čineći sve potrebne radnje u rušenju barijera za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja posebno izdvajajući poljoprivredu kao osnovnu granu za razvoj kakanjskog čovjeka.

002_zagradje i halinovici

Subota, 24. septembar - Zagrađe i Halinovići

Ovaj predizborni skup održan nje pred oko 400 simpatizera, članova SDA Kakanj i mještana sela Zagrađe i Halinovići.

Kandidat koalčicije SDA/SBB za općinskog načelnika je naglasio da su zadnje četiri godine bile godine rada u Kaknju. Iza tih odličnih rezultata stoje svi vijećnici SDA i svi kadrovi SDA. Naveo je samo značajne projekte koji su realizirani i bez obzira na ove rezultate gospodin Mandra je istakao da nije zadovoljan i nakon 02. oktobra nema slavlja nego se nastavlja raditi, jer procesi razvoja Općine ne smiju stati. Poslije predstavljanja kandidata upriličeno je druženje sa kandidatima i kadrovima SDA.

U ime kandidata za općinsko vijeće govorili su nosilac liste Džemal Bećirhodžić i Meho Amidžić koji je naveo neke od projekata koje su SDA Kakanj, njeni vijećnici i načelnik realizirali u Zagrađu.

001_desetnikjpg

Nedjelja, 25. septembar - Desetnik

SDA Kakanj je tradicionalno bilježila odlične rezultate na izborima u mjestu Desetnik.To je razlog zašto je u nedjelju 25.09.2016. održan predizborni skup na kojem su mještanima Desetnika predstavljeni kandidati za ovogodišnje lokalne izbore.

Prije predstavljanja kandidata skupu se obratio predsjednik OO SDA Kakanj gospodin Sejad Zaimović.

Prisutnima je govorio kandidat za Općinsko viojeće Kakanj Senad Alajbegović koji je naveo da sebi u amanet stavlja da dostojanstveno bude glas mještana Desetnika ali i ostalih sela, boreći se za rješavanje svih krucijalnih priblema koji budu pred njega delegirani.

Poseban aplauz prisutnih je pratio obraćanje nosioca liste SDA za OV Kakanj gospodina Džemala Bečirhodžića. Gosodin Bečirhodžić je istakao da mu je zadovoljstvo ali u isto vrijeme i teret govoriti pred ovim skupom, jer je deset godina proveo na službi u Desetniku kao Imam.

Gospodin Mandra je u svom obraćanju istakao sve projekte koji su realizirani u mandatu kada je preuzeo funkciju načelnika općine Kakanj. Naglasio je da je naslijedio budžet od 11,4 miliona a da je isti u prvoj godini mandata skoro pa uduplan na 22,5 miliona KM. Veliki značaj za ovakve rezultate imali su SDA kadrovi koji su svojim idejama i znanjem uspjeli Kaknju obezbijediti dodatna sredstva u budžetu.

007_brezani

Ponedjeljak 26.09.2016. godine Brežani

U Brežanima, pred oko 500 posjetilaca SDA Kakanj je u ponedjeljak 26.09.2016. predstavila kandidate za Općinsko vijeće Kakanj i kandidata za načelnika Nermina Mandru ispred koalicije SDA/SBB.

Džemal Bečirhodžić je izrazio zahvalnost prisutnima na dolasku zahvalivši se za podršku koju pružaju SDA i projektima koje zajednički implementiraju. Naglasio je značaj izlaska na izbore 02. oktobra i glasanja. Pozvao je prisutne na jedinstvo, na zajedništvo bez dijeljenja na ove i one. Osvrnuo se na neke od projekata koje su OV Kakanj i načelnik Nermin Mandra implementirali u proteklom mandatu.

Poseban akcenat gospodin Mandra je stavio na lokali ekonomski razvoj. Naveo je najznačajnije projekte koji su odrađeni u Kaknju i naveo je konkretne finansijske iznose sredstava koji su dodijeljeni u vidu podsticaja. Podsticaji su u protekle četiri godine sa 28.000,00 KM koliko su iznosili 2012. godine povećani na 1,7 miliona koliko iznose u 2016 . godini. Značajna sredstva su uložena u sport, mlade, kulturu.

SDA Kakanj, večeras održava predizborni skup u Mjesnoj zajednici Kakanj 2.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u