KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Treća pobjeda Mladosti u Antaliji

14.02.2016. - Bila je to najbolja partija tokom pripremnog peroida u kojoj su izabranici trenera Rahimića nadigrali i uvjerljivo porazili prvoplasiranu ekipu Druge lige Poljske

ekipa_mladost_wisla

U prvom poluvremenu Mladost je igrala u sasatvu: Lalić, Rizvanović, Karahmet, Čović, Gačan, Musić, Šišić, Kobilica, Kovač, Dilaver i Husić. U poluvremenu umjesto Kobilice, koji je postigao prvi pogodak, u igru je ušao Sinan Ramović, dok su u posljednjih 30 minuta šansu dobili Sušić, Mujčić, Milisavljević, Hrelja, Bošković, Asanović, Poček, Hodžić i Isaković.

U nastavku su viđena još dva gola u mreži Poljaka. Nakon kornera u 53. minuti najviši u skoku je bio Anel Husić koji je loptu glavom poslao u mrežu Wisle. Nakon sjajnog solo prodora konačnih 3:0 postavio je Adnan Hrelja u 87. minuti susreta.

Bez obzira na uvjerljiv poraz, Wisla se prestavila kao čvrsta ekipa,koja je po kvaliteti mnogo bolja od prethodnih protivnika Mladosti. Ovoj utakmici prisustvovao je i predsjednik Mensur Mušija,koji je došao na lice mjesta da se uvjeri u spremnost ekipe za nastavak prvenstva.

Na početku susreta igrači i vodstvo Mladosti odali su počast nesretno stradalom Admiru Karahodžiću – Piksiju, članu navijačke skupine Crvene legije.

Mladost će do kraja priprema u Antaliji odigrati još dva kontrolna susreta sa ukrajinskim prvoligašima Černomorec (16.2.) i Oleksandrijom (19.2.), koja će biti generalka uoči proljetnog starta i gostovanja u Bijeljini 27. februara/veljače 2016. godine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u