KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Traži se smjena Envera Merdića

05.03.2019. - Četiri vijećnika SBB-a iz Općinskog vijeća Kakanj uputili zahtjev predsjedniku SBB BiH, Fahrudinu Rasdončiću za smjenu Envera Merdića sa mjesta predsjednika OO SBB BiH Kakanj

vijecsbb

Četiri od pet vijećnika SBB-a u Općinskom vijeću Kakanj zahtijeva neopozivu ostavku Envera Merdića na mjestu predsjednika Općinske organizacije SBB BiH Kakanj. Oni smatraju da postoji veliki broj razloga za Merdićevu smjenu ili ostavku zbog čega je izgubio povjerenje članstva. U Zahtjevu za ostavku kojeg su uputili predsjedniku SBB BiH, Fahrudinu Radončiću i samom Merdiću su naveli neke od razloga zbog čega se traži ova smjena.

Tako se navodi da je Enver Merdić, kao direktor, obavljao „brutalna nepotistička zapošljavanja na Termoelektrani Kakanj i drugim državnim ustanovama, preduzećima, institucijama i zavodima...“ Merdićevo vođenje SBB-a u Kaknju su okarakterisali kao „amatersko i diktatorsko“ koje se ogleda kroz apsolutni nerad stranačkih organa, nepoštivanje odredbi Statuta“, i „potpuno samostalno donošenje svih važnijih odluka bez stranačkih organa“.

Dalje u zahtjevu za Merdićevu smjenu se navodi da je upravo Merdić dao najveći doprinos „političkom debaklu na posljednjim Općim izborima, kada sa pozicije nosioca liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, nije ostvario značajan rezultat, iako je kompletnu listu skrojio lično i koja je bila podređena samo njegovom prolazu“.

Također se navodi i da je zahvaljujući Merdiću doživljen „politički debakl na nedavno održanim prijevremenim izborima u Kaknju kada je bez ijedne odluke stranačkih organa odlučio individualno da SBB u Kaknju podrži kandidata druge stranke, a da pri tome nije dozvolio da se o tome izjasne stranački organi koji bi sigurni smo predložili kandidata ispred OO SBB BiH Kakanj. Rezultat svega je da je kandidat kojeg je Merdić podržao doživio ubjedljiv poraz“.

Od pet vijećnika SBB-a u Općinskom vijeću Kaknja ovaj zahtjev jedino nije potpisao Mugdin Gorak, inače zet Envera Merdića.

Vijećnici, Semir Mušija, Jasmin Mušanović, Rizah Haračić i Mirnes Merdić još navode da je SBB u Kaknju pod upravljanjem Envera Merdića „potpuno izgubio politički kredibilitet i kapacitet, obzirom na činjenicu da nijedan ozbiljan politički faktor ne želi nikakvu komunikaciju sa Merdić Enverom“. Pored toga još navode da je „veliki broj članova napustio Općinsku organizaciju SBB-a Kakanj zbog političkog “stila“ Merdić Envera“.

A.Zekić/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u