KakanjLive | Ponedjeljak, 27.09.2021. godine

Travničanin Beganović na kormilu rukometaša

09.09.2021. - U novom prvenstvu rukometaše Kaknja predvodit će Sulejman Beganović iz Travnika, dok će dosadašnji trener Nedžad Zaimović obnašati dužnost sportskog direktora

Beganovicrukomet

Nakon višegodišnjeg vođenja prvog tima,  Nedžad Zaimović nije više trener rukometaša Kaknja. Uprava kluba  dužnost prvog trenera povjerila  je Travničaninu Sulejmanu Beganoviću, koji je dosad vodio ekipe Travnika i Jajca. Beganović je trener sa EHF B licencom i zadovoljava Propozicije za vođenje prvoligaša.

Nedžad Zaimović, koji je ekipu Kaknja vodio punih šest sezona, od sada će obavljati funkciju sportskog direkora. Zaimović je kao igrač i trener mnogo dao rukometnom klubu i sigurni smo da će biti isto toliko uspješan na novoj funkciji.

Jačanjem stručnog štaba i angažiranjem pojačanja, u upravi kluba vjeruju  da će igre i rezultati biti mnogo uspješniji u odnosu na posljednjih nekoliko  sezona i ponoviti najveći uspjeh kojeg su postigli  2016/2017. godine kada su po drugi put u poslijeratnom periodu  izborili plasman u Premijer ligu Bosne I Hercegovine, u kojoj su, nažalost,  “plesali” samo jedno ljeto!

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u