KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

TOŠK pobjednik turnira u Vitezu

28.07.2019. - U finalnom meču Tešnjaci rezultatom 2:0 porazili ekipu Rudara i zasluženo osvojili pobjednički pehar 24.po redu memorijalnog turnmira

tosk
Pobjednička ekipa TOŠK-a

U finalnom meču između jedina dva prvoligaša Zeničko-dobojskog kantona, bolji su bili Tešnjaci. Golovima ljetošnjih pojačanja iz Orašja, Poturalića i Šabića, TOŠK je zasluženo pobijedio oslabljeni tim Rudara i po prvi put osvojio pobjedniči pehar na ovom memorijalnom turniru.Rudar je svoje prilike prokockao u prvom poluvremenu kada su Denis Cana i Mirza Kovač propustili zrele šanse.

Bio je ovo prvi poraz Rudara u pet dosad odigranih utakmica tokom priprema. Trener Mehanović zbog ozljeda nije mogao računati na Hrelju, Čulova, Popovića i Fahrudina Kovača, što je, nema sumnje veliki hendikep, pogotovo ako se zna da ima dosta odskudan igrački kadar.

Mehanović je TOŠK-u suprostavio ovu jedanaestoricu ; Bekan-Musić, Goralija, Gačan –Sivac, Imamović,Cana, Gačić-Bešić, Kobilica i M.Kovač, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili povratnik Armin Topalović i četvorica juniora: Ajanović, Selimović, Gavrić i Jašarević.

TOŠK se predstavio kao snažna, čvrsta ekipa, koja s velikim ambicijama ulazi u novu sezonu.

-Iako smo nastupili bez četiri bitna igrača, dobro smo parirali kvalitetnoj ekipi TOŠK-a, koja doista djeluje dosta sigurno i po meni je jedna od boljih ekipa u našoj ligi. Oni su iskusniji i sigurniji, ali golove smo primili našim greškama nakon dva bezopasna centaršuta. Da su Cana i Mirza Kovač bili malo prisebniji sigurno bi rezultat bio drugačiji, ali to je naša stara rak-rana i još jedan dokaz da nam treba jedan iskusan realizator, smatra trener Rudara Bećir Mehanović.

U utakmici za 3.mjesto Metalleghe BSI je sa 4:1 porazio domaćeg drugoligaša, FK Vitez.

Za najboljeg igrača turnira izabran je kapiten Rudara Belmin Kobilica, najbolji je strijelac je Amar Haskić iz Viteza, a najbolji golman Harun Strika iz pobjedničke ekipe TOŠK-a.

FK Vitez se još jednom pokazao kao dobar organizator i sve pohvale vodstvu ovog kluba.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u