KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

TOŠK i Rudar u finalu turnira u Vitezu

27.07.2019. - U polufinalnim susretima TOŠK je boljim izvođenjem penala porazio domaću ekipu Viteza(9:8), dok je Rudar bio uspješniji od Metalleghea (2:0) i u finalu 24.po redu memorijalnog turnira „Galib Mujičić“ igrat će jedina dva prvoligaša iz Zeničko-dobojskog kantona

galibvitez
U prvom susretu između domaćeg drugoligaša, ekipe FK Vitez i TOŠK-a nije bilo pobjednika u regularnom toku igre.TOŠK je došao u vodstvo golom Dizdarevića, a izjednačio je Haskić. U izvođenju penala bili su uspješniji Tešnjaci i slavili rezultatom 9:8.U dvoboju prvoligaša pitanje pobjednika riješeno je u drugom poluvremenu. Prvo je Faruk Gačan u 67.minuti doveo Zeleno-crne u vodstvo, a sedam minuta kasnije Fahrudin Kovač postavio konačan rezultat od 2:0.

Metalleghe je bolje otvorio utakmicu, ali bez prilika i mreža mladog Denija Dedića ostala je netaknuta. Zeleno-crni su postepeno pojačavali tempo, dominirali, stvarali prilike, ali ponovo je zatajila realizacija. Ipak, polovinom drugog poluvremena proradili su Gačan (67.) i Fahrudin Kovač (74.), koji su materijalizirali premoć svog tima i izborili plasman u finale.

Zbog ozljeda trener Mehanovioć nije mogao računati na Čulova i Popovića, dok su golman Bekan i Mirza Kovač izostali iz privatnih razloga i u finalu će igrati cijelu utakmicu.
Početna postava Rudara bila je u ovom sastavu; Deni Dedić, Sivac, Gačić, Gačan, Goralija, Musić, Imamović, Cana,Kobilica, Bešić i F.Kovač, dok su u nastavku šansu dobili golman Vernes Karavdić, povratnik Armin Topalović, te juniori Ajanović, Gavrić, Selimović i Jašarević.

Trener Mehanović zadovoljan je pristupom i igrom svog tima, premda je u igri bilo dosta nedostataka, koje će pokušati otkloniti kroz treninge i dvije kontrolne utakmice do početka nove prvenstvene sezone.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u