KakanjLive | Ponedjeljak, 25.05.2020. godine

Tornado i Zelena braća pobjednici turnira u Rapid fudbalu

03.08.2017. - I ove godine u okviru kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani je organizovan turnir u rapid fudbalu. Učešće na turniru je uzelo 28 ekipa podijeljenih u dvije starosne grupe, dječake do 14 godina i dječake od 14 do 18 godina. Za tri prvoplasirane ekipe u obje katogorije organzatori turnira su dodijelili vrijedne robne nagrade (sportsku opremu).

Četvrtog dana kulturo-sportske manifestacije ''Kakanjski dani 2017'' održan je i turnir u mini nogometu pod nazivom Rapid fudbal ''Trofej Kaknja''. Turnir se igrao u dvije kategorije, do 14 godina i od 14 do 18 godina. Utakmice su igrane na montažnom terenu dimenzija 24x12 metara sa umjetnom podlogom. Teren je bio montiran iza glavne bine, ograđen zaštitnom ogradom od fiberglasa visine jednog metra plus zaštitnom ogradom koja nije dozvoljavala da lopta napusti teren. Dimenzija golova su bile 1x0.60 metara.

Marin Mijač

-Organizacioni odbor je i ove godine odlučio da organizuje turnir u rapid fudbalu. Ove godine je novina što je turnir organizovan u dvije kategorije, dječaci do 14 godina starosti i druga grupa od 14 do 18 godina. U mlađoj kategoriji se prijavilo 13, a u starijoj 15 ekipa. Nakon cjelodnevnog takmičenja za tri prvoplasirane ekipe u obje kategorije dodijelili smo i robne nagrade, rekao je Marin Mijač, član organizacionog odbora Kakanjskih dana u izjavi za Kakanjlive.com.

U kategoriji do 14 godina prijavilo se 13 ekipa: Jana, Ulica Snova, Rudar 4, Patrioti, Zelena Braća, Zmajevi, Zeleno-Crni, Kiseli Paradajz, Crni Orlovi, Senzacija, Zelena Armija i Vukovi. Turnir je igran po sistemu eliminacije, a najuspšenija ekipa u kategoriji do 14 godina bila je ekipa Zelene braće. Drugo mjesto je pripalo ekipi Rudar 4, a treće ekipi Senzacije.

U starijom kategoriji (od 14 do 18 godina) prijavilo se 15 ekipa: Mladost, Anonimusi, Botovi, Santos, Anđeli sa greškom,Green Firm, Tornado, Manekeni, Robijaši, Ulica Snova, Sao Paolo, Kakanj, Brazilci, Sestračale i Roma. U ovoj grupi starijih dječaka prvo mjesto je pripalo ekipi Tornado, drugo mjesto je osvojila ekipa Sao Paolo, dok je treće mjesto ekipa Rome.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u