KakanjLive | Ponedjeljak, 01.06.2020. godine

Tokom vikenda na klizištu u Malješu

20.03.2017. - Nastavljene aktivnosti na poduzimanju mjera u cilju zaštite kuća, te aktivnosti na odvodnji podzemnih voda iz šireg područja

klizistevikend

Dani vikenda, od petka do kraja nedjelje, kontinuirano, bili su radni na području klizuišta Malješ, kao i svi dani od 9. marta kada je došlo do pojave klizišta.

Tokom subote realiziran je značajan posao na stabilizaciji padine iznad kuća tokom kojeg su odvezene velike količine zemlje, a kanalisane su dvije vode locirane na padini. Postavljena je i dodatna zaštitna ograda, a pobodeni su i dodatni “šipovi” kako bi se zaštitile kuće.

Jučer, u nedjelju, nastavljene su aktivnosti na stabilizaciji klizišta i odvodnjavanju podzemnih voda sa šireg područja.

Realizirane su i obimne aktivnosti na kopanju kanala kako bi se usmjerile podzemne vode. Tokom radova zabilježeni su i izvori vode blizu površine, puknute cijevi koje su u prošlosti postavljane sa ciljem dovođenja vode do kuća, zabilježeni su i slučajevi zatrpavanja kanala koji su odvodili vode, a sve u cilju da se osigura pristup nelegalnim jamama koje postoje na ovom području.

Aktivnosti realizirane tokom vikenda dogovorene su zaključcima Općinskog štaba Civilne zaštite koji je u petak održao dvije sjednice.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u