KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

TERMOELEKTRANA- Svečano ispraćeni penzionisani radnici

22.12.2016. - Sindikalna organizacija Termoelktrane Kakanj svečanoi ispratila osamnaest radnika u zasluženu mirovinu

U zasluženu mirovinu Sindikalna organizacija i Uprava Termoelktarne Kakanj, danas su ispratili 18 penzionisanih radnika. To su: Zekira Sačak, Mirsada Mioković, Drago Tomić, Himzo Brkić, Enver Goga, Zijad Šaheta, Ismet Junuzović, Osman Čišija, Sejad Karzić, Enver Sikira, Hajdar Alajbegović, Sulejman Heganović, Nusret Hasić, Mustafa Hrusto, Hajrudin Mihaljević, Taib Breščić, Drago Mijač i Ferid Omerović.

enver_gogaEnver Goga

Bio je ovo svečan ali i emotivno težak doživljaj za sve one koju decenije svoga života ostavili u Termoelktrani. Enver Goga, kaže da upravo tako proživljava ovaj ispraćaj:
- Ne mogu kontrolisati emocije.Mnogo je to godina. Družilo se, radilo i prolazilo kroz lijepa i teška vremena. Puno toga će se prepiračavati i ostati u sjećanju. Radili smo i u miru i u ratu. Ratni rad je posebno značajan. Puno je emocija.

mirsada_miokovicMirsada Mioković

Mirsada Mioković kaže daj oj je drago što poslije penzinisanja nije zaboravljena i što je danas na ovom ispraćaju:
- Lijepo je kada niste zaboravljeni. Bilo je lijepo i raditi. Želim da svima u Termoelektrani bude lijepo onako kako je bilo meni i radnim kolegama sa kojima sam provela 19 godina.

eldinEldin Zahirović

Predsjednik Sindikalne organizacije Termoelektrana Kakanj, Eldin Zahirović je penzionisanim radnicima poželio punoi zdravlja i sreće u godinama koje su pred njima, ali je istakao i značaj sindikalnog oraganizovanja:
- Da Sindikat Elektroenergetskih radnika Federacije BiH nije bio reprezentativan ne bi mogao ni ući u pregovore sa Vladom i danas ne bi imali potpisan Granski kolektivni ugovor. To samo znači da trebamo biti još masovniji i organizovanioji. To znači da nam je važan svaki član i da sve zaposlene animiramo da postanu članovi sindikata, završio je Zahirović.

merdic_pnzineriEnver Merdić

Direktor Termolektrane Enver Merdić je istako značaj i veličinu preduzeća u kojem je 18 radnika penzionisano i dodao:
- Za vas su uplaćeni svi porezi i doprinosi. O tome ne trebate brinuti i veoma brzo ćete dobiti rješenja i prvi penzijski ček, rekao je Merdić.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u