KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Synergy Soft-Trinaest softverskih projekata u samo šest mjeseci

30.09.2018. - Bh. startup softverska kompanija Synergy Soft d.o.o. Kakanj, bilježi rekord u isporuci softverskih rješenja za domaće bh. klijente. U šest mjeseci od osnivanja rad na trinaest projekata

sinerdji

Bh. startup softverska kompanija Synergy Soft d.o.o. Kakanj, bilježi rekord u isporuci softverskih rješenja za domaće bh. klijente. U šest mjeseci od osnivanja rad na trinaest projekata

Synergy Soft d.o.o. je kompanija koja je osnovana uz podršku poticaja „Pokreni svoj posao u Kaknju“ i već ima četiri uposlenika koji su svoj radni odnos u oblasti softverske industrije upravo zasnovali u Kaknju.

Mladi razvojni tim Synergy Soft d.o.o. je svojim predanim zalaganjem i trudom, iskrenim odnosom prema klijentima, svesrdnom korisničkom i tehničkom podrškom uspio obezbijediti vlastiti poslovni prostor u Kaknju, gdje se razvijaju  softverski projekti za Sarajevo, Visoko, Zenicu, Kakanj i ostale bh. gradove.

Kompanija je svoj prvi razvojni put započela u oblasti osiguravajućih društava, gdje je kreirala informacioni sistem za upravljanje policama osiguranja sa kastomiziranim izvještajima po zahtjevu klijenta. Klijent čija je poslovna mreža raspostranjena na preko 20 lokacija širom Bosne i Hercegovine i sa preko 50 uposlenika radi na softveru ove bh. startup kompanije.

Proaktivnom marketing kampanjom „Znam šta hoću“, Synergy Soft d.o.o. je dobio povjerenje za razvoj, jednog od tri najveća informativna portala u našoj zemlji, u desktop i mobilnoj verziji, razvoj Android i IOS aplikacija, kao i CMS sistem za upravljanjem sadržajima na portalu i aplikacijama. Cjelokupni projekat je razvijen u BiH, od strane razvojnog tima Synergy Soft-a, bez korištenja gotovih rješenja i plugin paketa.

U svom produktnom rješenju Synergy Soft d.o.o. je lansirao eParlament informacioni sistem za pripremu, upravljanje i održavanje sjednicama kantonalne skupštine u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa međunarodnom organizacijom OSCE. Uz modernizaciju vođenja sjednicama Skupštine, svi procesi su razvijeni u skladu sa važećim poslovnikom i pravilnicima o radu, što predstavlja harmonizaciju zahtjeva i isporučenog softvera eParlament.

Pored sofvera za osiguranja, vođenje sjednica, upravljanja sadržajem, Synery Soft d.o.o je u fazi pripreme pilot projekata u oblasti obrazovanja koji bi trebao biti korišten početkom naredne godine. Značaj ovog sistema se ogleda u modernizaciji, višestrukim uštedama, u finansijskom i vremenskom smislu, nudi i notu sigurnosti za roditelje i učenike, kao i notu ekspeditivnosti, olakšanih radnih procesa za uprave škola, nastavnike, ministarstva obrazovanja i pedagoške zavode.

U domenu razvoja desktop i mobilnih verzija web aplikacija, Synergy Soft je  odradio projektna rješenja za osiguravajuću kuću prisutnu na 20 različitih lokacija u BiH, društvo za registraciju vozila i obavljanje tehničkih pregleda, prisutnu u 15 gradova u BiH, društvo za otkup mlijeka i kooperantsku mrežu nabavke mlijeka i mliječnih sirovina u BiH, sa preko 200 kooperanata, društvo za plasman turistički aranžmana sa interakcijom međunarodnih klijenata, online knjižaru za dislociranu nabavku kancelarijskog materijala, građevinski web shop sa mogućnošću kategorizacije, izbora i online plaćanja roba/usluga.

U interaktivnim projektima koji obuhvataju user-support  Synergy Soft je razvio i web aplikaciju za političkog kandidata sa mogućnošću online podrške, kao i dizajn vizuelnog identiteta po zahtjevu klijenta.

Synergy Soft d.o.o. planira pokretanje i programa edukacije za srednjoškolce u oblasti tehničkih zanimanja kako bi se, već u ranoj fazi, upoznali sa najnovijim tehnolgijama koje se traže na tržištu.

U narednom periodu Synergy Soft priprema razvoj najveće online platforme u oblasti drvne industrije, kao i redizajn turističkog, online modnog magazina i online platformu za razvojnu agenciju. Pored razvoja softverskih rješenja, ova bh. startup firma je isporučilac tehničke opreme koja korespondira korištenju razvijenih softverskih rješenja.

Krilatica koja prati ovaj mladi bh. razvojni tim Synergy Soft-a glasi „Više od tehnologije, sinergija“.

„Sinergia“ što ustvari znači „raditi zajedno“.

Synergy Soft

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u