KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Svečanost za đake prvake

05.09.2016. - Svečanost je priređena u Osnovnoj školi “Hamdija Kreševljaković” za 123 učenika koji polaze u prvi razred i njihove roditelje

Danas je u O.Š. “Hamdija Kreševjaković” održana svečanost za nove đake-prvake. Učinjeno je to, u dvorištu škole, u prisutvu roditelja, koji su zajedno sa svoijm mališanima srdačno i veselo dočekani od strane direktorice Nedžme Buza, učiteljica i učitelja, ali i starijih učenika koji su za sve njih pripremili interesantan igrokaza pod nazivom “Alisa u zemlji bajki”.

Mada je, tokom svečanosti padala kiša, planirani program je izveden u školskom dvorištu, u prostorima pod montažnom velikom tendom za đake i roditelje i malom tendom za pozornicu.

Sve prisutne je pozdravila Direktorica Škole, rekavši da i ona osjeća tremu kakvu je pokazala simpatična voditeljica programa dobrodošlice, učenica trećeg razreda Azra Tekešić, a zatim je nastavila:”Cijenjeni roditelji, nane, dede, tetke, svi koji danas sa nama dijelite ovu radost, i dragi naši mali drugari, dobro došli u vašu i našu školu “Hamdija Kreševljaković”. Posebno se želim obratiti roditeljima i zamoliti ih za pomoć. Mi ćemo pomoći vama i vi pomozite nama. Nađimo se negdje na sredini puta na kojem ovi mališani trebaju postati veliki ljudi. Iskreno vjerujem da za takvo nešto imamo mogućnosti.Sve ostalo je do nas. Dargi dječaci i djevojčice, želim vam sretan početak u ovoj školskoj godini, sretno školovanje i želim puno prijateljstava, puno petica”.

ucesnici-igrokazaUčesnici igrokaza "Alisa u zemlji bajki"

Učenice šestog razreda, a koje je pripremila učiteljiza Azra Piljug, izveli igrokaz “Alisa u zemlji bajki”. Glumačke vještine, dosta uvjerljivo i samouvjereno pokazali su: Melika Haračić (Alisa), Sara Jelačić (Snjeguljica), Aldijana Smolo (Bijeli Zec), Kabil Husika (Mačak u čizmama), Dani Hrgota (Pinokio), Faris Begovac (Aladin), Nedžla Čišija (Pepeljuga), Elma Podojak (Šeherzada), Fadil Sikira i Sumeja Poljo(Ivica i Marica) i Adna Smailović (vještica).

Svečanost za đake-prvake kuliminirala je kada su program počeli gosti Tropic-a iz Zenice, pozivajući mališane da zajedno otpjevaju pjesmu “Kad si sretan, ti udari...”, što je na opšte raspoloženje bilo prihvaćeno od svih prisutnih.

U O.Š. “Hamdija Kreševljaković” u prvi razred upisano je 123 učenika i ovo je jedna od škola koja iz godine u godinu bilježi rast upisa. Đaci su raspoređeni u pet odjeljenja, a direktorica Škole, Nedžma Buza, kaže da se tokom školske godine broj učenika uglavnom povećava. To je posljedica migriranja stanovništva u gradsko područje, te se očekuje da to neće biti konačan broj novih đaka u ovoj školskoj godini.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u