KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Svečanom akademijom obilježena godišnjica SDA Kakanj

12.08.2016. - U kakanjskom Domu kulture održana svečana akademija povodom 26. godina SDA Kakanj. Predstavljeni su i kandidati sa liste za Općinsko vijeće i izborna platforma za lokalne izbore, koju je prezentirao kandidat SDA za općinskog načelnika Nermin Mandra. Predstavljen i slogan za izbore u Kaknju - Djela, a ne riječi!

“Vođeni mudrošću da je sjećanje život, a zaborav nestanak, pogotovo u ovim svečanim trenucima mi se sjećamo onih koji su nas najviše zadužili, pa ćemo se tako i ovaj put sjetiti našeg prvog predsjednika Predsjedništva R BIH i osnivača SDA, rahmetli Alije Izetbegovića, rahmetli predsjednika Sulejmana Tihića i svih naših šehida i poginulih boraca”, bile su riječi voditelja Mirze Mušije, na početku Svečane akademije kojom je obilježena 26. godišnjica osnivanja Općinske orgaizacije SDA Kakanj.

O jubileju, o rezultatima Stranke, o platformi na kojoj se zasniva ukupan društveno ekonomski razvoj, pozivajući članstvo i simpatizere da na izborima u oktobru glasaju za kandidate Stranke demokratske akcije, na akademiji su govorili, predsjednik SDA Kakanj Sejad Zaimović, predsjednik SDA Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i potpredsjednik SDA BiH Šefik Džaferović.

Pošto je ovo izborna godina, obilježavanje godišnjice osnivanja SDA, iskorišteno je i za predstavljanje kandidata za općinskog načelnika i općinsko vijeće Kaknja. Kandidat SDA za općinskog načelnika Nermin Mandra, govorio je o rezultatima ostvarenim u posljednje četiri godine i planovima u novom mandatnom periodu i to pod sloganom - Djela, a ne riječi!

Prvi puta, javno, predstavljena su i 34 kandidata za Općinsko vijeća Kaknja. Nosioc liste je Džemal Bećirhodžić. Poseban pečat vizuelnom dojmu predstavljanja kandidata, dala je svečana crno bijela odjeća. Stručna osposobljenost i profesionalna raznovrsnost, te zastupljenost žena, koje su večeras bile u prvom planu kandidatskog predstavljanja, također su kvalitet liste SDA Kakanj.

Umjetnički dio večerašnje akademije popunili su : Mirza Mušija, Denial Ahmetović, Mirza Zekić i Ajna Balešić. Muzički repertoar sačinjavale su sevdalinke.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u