KakanjLive | Nedjelja, 07.06.2020. godine

Svečano u Osnovnoj školi Hamdija Kreševljaković

22.05.2017. - Učenici i zaposlenici Osnovne škole „Hamdija Kreševljaković“, danas su obilježili Dan škole i tom prilikom u kakanjskom Domu kulture priredili svečani kulturno umjetnički program, tokom kojeg su podjeljene zahvalnice, diplome, nagrade i nastupili učenici iz više školskih sekcija. Za učenika generacije proglašen je Asmir Sikira

Poslije nekoliko uvednih muzičkih numera, goste, učenike i roditelje pozdravila je direktorica Škole Nedžma Buza, a u govoru je navela niz odrađenih projekata u toku posljednje godine. Za ovogodišnji Dan škole, ova obrazovna i odgojna ustanova dobila je novu biblioteku i čitaonicu, a zatim je direktorica govorila o velikim i malim, ali značajnim projektima, između ostaloga i o implementaciji projekta Eneregetske efikasnosti:

- Implementacijom projekta „Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini“ osigurani su uvjeti uštede na svim poljima, moderniji i ljepši izgled i nadasve uvjeti sigurnosti za život i rad u školi.
Zahvalnost za realizaciju ovog projekta otišla je na adrese: Vlade ZDK, premijeru Miralemu Galijaševiću, Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, ministru Mensuru Sinanoviću, Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, ministru Josipu Martiću i Općinskom načelniku Nerminu Mandri.

Tvornica cementa prijatelj kakanjskih škola

Puna podrška projektu utopljavanja škole i novčana donacija u iznosu od 30.000,00 KM stigla je odlukom Uprave društva Tvornice cementa Kakanj, dugogodišnjeg prijatelja škola općine Kakanj. S obzirom na to da je Vlada ZDK osigurala sredstva u punom iznosu od 450.000,00 KM sredstva Tvornice cementa Kakanj su preusmjerena na rekonstrukciju glavnog ulaza škole i izgradnju biblioteke-čitaonice. U ostvarenju ovog cilja nemjerljivu pomoć i podršku pružili su i Općina Kakanj na čelu sa općinskim načelnikom, HO World Vision i Trgošped d.o.o. Kakanj. Ovoj priredbi prethodilo je svečano otvaranje biblioteke-čitaonice i tom prilikom uručeno se zahvalnice.

Asmir Sikira učenik generacije

Na osnovu uspjeha u toku devetogodišnjeg školovanja, te postignutih rezultata na takmičenjima, učenik generacije za školsku 2016/17. godinu je Asmir Sikira.
Asmir je imao primjerno vladanje i odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta u toku devetogodišnjeg školovanja. U šestom razredu uspješno je predstavljao školu na općinskom takmičenju iz matematike. U sedmom razredu na općinskom takmičnju iz matematike osvojio je prvo mjesto, dok je na kantonalnom dijelio 8, 9 i 10. mjesto. U osmom razredu je na općinskom takmičenju iz matematike osvojio drugo, a na kantonalnom 19. mjesto, dok je iste godine iz fizike bio prvi na općinskom, a 13. na kantonalnom takmičenju. U ovoj školskoj godini Asmir je na općinskom takmičenju iz fizike osvojio 4. mjesto. Iz matematike je bio prvo mjesto na općinskom, peto na kantonalnom i uspješno predstavio školu na federalnom takmičenju. Osim rezultata na pomenutim takmičenjima Asmira krase vrline skromnosti, strpljenja, odanosti prema radu i drugarstvu.
Posebne diplome za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje tokom devetogodišnjeg školovanja, pored Asmira Sikire dodjeljujeno je i Meliki Delić, Amaru Husika, Ajni Muflizović i Amini Delić.

Zahvalnice

Zahvalnice za korisnu i funkcionalnu saradnju, na kraju ove školske godine, Uprava O.Š. „Hamdija Kreševljaković“ dodjelila je: Institutu za zdravlje i sigurnost hrane, Zenica za podršku u edukaciji i provedbi preventivnih pregleda učenika naše škole; Asocijacija „Leda“ za promovisanje i poboljšanje uključivanja Roma u osnovno obrazovanje; Centru za podršku „Romalen“ za angažman u radu poboljšanja kvaliteta života i obrazovanja učenika romske populacije; Junuzu Husiću za nesebičan angažman i pomoć školi u radu sa učenicima romske pripadnosti; NVO „Alternative“ za edukaciju učenika, prevenciju rodno zasnovanog nasilja i promovisanje ljudskih prava i Humanitarnoj organizacija „Daruj srcem“ za nesebičnu pomoć djeci socijalno ugroženih porodica.

U kulturno umjetničkom programu ove svečanostiu nastupili su: Hor učenika prvih razreda sa pjesmom Djeca su vojska najjača. Potom veliki i mali hor sa izvedbama Nek svud ljubav sja, Trešnja i Za milion godina. Potom folklorna sekcija, hor ilahija, recitatorska sekcija sa performansom o Bosni, ritmička sekcija i Azra Piljug. Izvedeni program pripremili su Adnan Ekinović, Dženita Tabučija, Meliha Neimarlija, Hasija Ademi, Sabina Babić, Mirsada Hadžić, Velida Baručija i učitelji prvih razreda.
Diplome za postignute rezultate na takmičenjima znanja

Diplome i druge nagrade sa postignute rezultate tokom ove školske godine, iz ruku direktorice škole primili su:

Emina Karzić, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz fizike;
Sara Alajbegović, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz fizike;
Sarah Mioč, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz matematike i fizike, te uspješno predstavljanje škole na kantonalnom takmičenju iz informatike;
Amar Husika, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz fizike, te uspješno predstavljanje škole na općinskom i kantonalnom takmičenju iz matematike;
Asmir Sikira, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz fizike, te uspješno predstavljanje škole na općinskom, kantonalnom i federalnom takmičenju iz matematike;
Ajna Muflizović, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz fizike, te uspješno predstavljanje škole na općinskom, kantonalnom i državnom takmičenju iz islamske vjeronauke;
Mirza Mejrić, za uspješno predstavljanje škole naopćinskom i kantonalnom takmičenju iz matematike;
Amila Trako, za uspješno predstavljanje škole na općinskom i kantonalnom takmičenju iz matematike;
Abdulah Barakat, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz matematike;
Esmir Kićo, za uspješno predstavljanje škole na općinskom i kantonalnom takmičenju iz matematike;
Ahmed Neimarlija, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz matematike;
Lejla Goralija, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz matematike;
Emina Čelebić, za uspješno predstavljanje škole na općinskom i kantonalnom takmičenju iz matematike;
Azra Bećirhodžić, za uspješno predstavljanje škole na općinskom i kantonalnom takmičenju iz matematike, te uspješno predstavljanje škole na općinskom i kantonalnom takmičenju iz islamske vjeronauke;
Lejla Kićo, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz matematike;
Adin Frljak za uspješno predstavljanje škole na kantonalnom takmičenju iz informatike, te osvojenom II mjestu na takmičenju „Dani sigurnog interneta“;
Amna Neimarlija, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke;
Ilma Čišija, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke;
Melika Delić, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke i
Lamija Alić, za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Nagrađene ekipe

Ekipi koja je na općinskom takmičenjuMisli mine“ uspješno predstavila školu. Ekipu su sačinjavali: Esmir Kićo, Elmir Kevilj i Adin Frljak.
Ekipi koja je na općinskom takmičenju iz prve pomoći uspješno predstavila školu. Ekipu su sačinjavali: Amna Čišija, Hana Čobo, Arnela Šabanović, Ismihana Mulić, Lamija Đuđo Lamija i Ishak Sikira.
Ekipi koja je na takmičenjuZnanjem gradi BiH“ uspješno predstavila školu. U ekipi su bili: Muflizović Ajna i Delić Amina za bosanski jezik, Husika Amar i Škulj Belmin za matematiku i Čišija Kanita i Ganić Nedžmin za engleski jezik
Ekipi koja je na takmičenju iz engleskog jezikaSTARS OF ENGLISH“ uspješno predstavila školu. Ekipu čine: Emina Jašarspahić, Harun Mioč, Arnela Šabanović, Ema Čičko, Hana Čobo i Merjem Bjelopoljak.
Ekipi koja je na kantonalnom takmičenjuProjekt građanin“ uspješno predstavila školu. Ekipu čine: AjlaDelić, Minela Dželo, Adnan Neimarlija, Senadin Biogradlija, Melika Delić Delić, Amina Berbić i Artnela Šabanović.
Ekipi koja je uspješno predstavila školu uEko-kvizu“. Ekipu čine: Amna Neimarlija, Ahmed Neimarlija, Naida Habibović i Nadir Sikira.
Muškoj odbojkaškoj ekipi za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju, a koju su sačinjavali: Emin Brkić, Muhamed Karić, Bartol Lučić, Irhad Muflizović, Denis Crnović, Dženan Begić, Belmin Škulj, Amer Sabljaković, Muhamed Škulj i Alen Drijenčić.
Ženskoj odbojkaškoj ekipi za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju u odbojci: Ema Lušija, Nejra Jusufović, Selma Trako, Sara Alajbegović, Sajra Čaluk, Nedžma Smolo, Amina Delić, Zerina Škulj, Amna Neimarlija, Berina Silajdžić, Adhas Husika i Emina Karzić.
Muškoj ekipi u malom nogometu za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju a za koji su igrali: Dženis Merdić, Denis Gavrić, Safet Čago, Muhamed Karižć, Irhad Muflizović, Denis Crnović, Emir Duranović, Dženan Begić i Selmin Šljivo.
Ženskoj ekipi u malom nogometu za uspješno predstavljanje škole na općinskom i kantonalnom takmičenju. Ekipu su sačinjavale: Sara Hrgota, Lejan Kozlić, Emina Javoraš, Hana Halilović, Amila Jašarspahić,Amna Mušija, Edna Brkić i Nazija Vila.
Muškoj košarkaškoj ekipi za uspješno predstavljanje škole na općinskom i kantonalnom takmičenju, a u kojoj su igrali: Marko Vulić, Azur Neimarlija, Bartol Lučić, Džan Pirić, Anes Begić, Emin Cvrljo, Amar Hido, Danis Jusić, Alen Drijenčić, Faris Sikira, Kerim Mandra, Ali-Harun Neimarlija i Luka Hrgota.
Ženskoj košarkaškoj ekipi za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju. Ekipu čine: Emina Javoraš, Nejra Čolak, Nejra Jusufović, Amina Grahić, Sara Hrgota, Edna Brkić, Sajra Čaluk i Lana Gađun.
Muškoj rukometnoj ekipi za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju. U ekipi su nastupili: Sinan Hurem, Amar Džafić, Džan Pirić, Bakir Hasagić, Kerim Neimarlija, Ajdin Šljivo, Denis Crnović, Imran Đokić, Belmin Škulj, Muaz Kusić, Alen Drijenčić, Azur Neimarlija i Amar Hido.
Ženskoj rukometnoj ekipi za uspješno predstavljanje škole na općinskom takmičenju: Emina Javoraš, Lejan Kozlić, Melika Delić, Selma Alić, Edna Brkić, Sara Hrgota, Amna Mušija, Emina Bečirhodžić, Ševala Šljivo, Ena Begić, Ajla Medara, Nejra Tursum, Nejra Selimović i Jasmina Selimović.

A.Z./KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u