KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Suša Comerce pobjednik-BEGED vicešampion

23.12.2017. - U finalnom susretu malonogometaši iz Visokog minimalnom, ali zasluženom pobjedom protiv ekipe Begeda osvojili pobjednički pehar i novčanu nagradu od 4.000 KM

turnirngtekst

Nakon petodnevnih zanimljivih utakmica, odigravanjem polufinala i finala, sinoć je pred prepunim gledalištem završen Novogodišnji turnir u malom nogometu „Kakanj 2017“, na kojem je učestvovalo 20 ekipa iz sedam gradova: Kakanj, Visoko, Ilijaš, Vogošća, Žepče, Sarajevo i Konjic.

U polofinalnim utakmicama ekipa Begeda bila je bolja od Sajmira iz Vogošće (3:1), dok je momčad Suša Comerce do finala stigla zahvaljuću boljem izvođenju penala protiv solidne ekipe ZAMM iz Sarajeva.

begednovagoddina

U finalnom meču ekipa Suša Comerce Visoko, koju su predvodili ponajbolji igrači futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Radmilović i Mirko Hrkač, minimalnim rezultatom od 1:0 savladala je ekipu Begeda i zasluženo osvojila pobjednički pehar i nagradu od 4.000 KM.

U borbi za treće mjesto ekipa ZAMM MC Sarajevo bila je uspješnija od prošlogodišnjeg pobjednika , ekipe SAJMIR iz Vogošće(4:1) i osvojila nagradu od 500 KM.

Kao i prethodni turnir i ovaj put obezbijeđena je nagrada za najboljeg strijelca. Pehar i diplomu uručio je Haris Ljubović igraču Saidu Mijoču koji je postigao ukupno devet golova. mr. Irfan Hasagić i koordinator općih poslova KSC Nihad Tukić uručili su pehare i diplome za najbolje pojedince. Titulu i nagradu za najboljeg golmana osvojio je igrač Aldin Beganović, a najbolji igrač NG turnira je Anel Radmilović.

Urednik sportskog programa NTV IC Kakanj Dženan Hasagić uručio je nagradni ček u iznosu od 500 KM za ekipu Zamm MC Sarajevo koja je osvojila treće mjesto.

Koordinator odjela za sportske djelatnosti Marin Mijač uručio je nagradni ček u iznosu od 1.000 KM, pehar i diplomu ekipi Beged d.o.o Kakanj koja je osvojila drugo mjesto.

Nagradu za prvo mjesto pehar, diplomu i novčani ček u iznosu od 4.000 KM uručio je dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo i to ekipi Suša Commerce d.o.o Visoko.

Ovogodišnji turnir, kao rijetko kada, izazvao je ogromno interesovanje, kako kod igrača, tako i kakanjske i šire javnosti i tribine dvorane KSC bile su popunjene skoro svako veče, pogotovo u završnici. Kvalitet prikazanih igara je bio zadovoljavajući, a šlager turnira, ili bolje reći, finale prije finala, bio je polufinalni meč između ekipa Begeda i Sajmira, koju su Begedovi izabranici riješili u svoju korist s dva gola zeničkog internacionalca Fenana Salčinovića.

-Zahvaljujem se svim zaposlenicima koji su marljivo radili za vrijeme trajanja turnira, hvala sudijama, učesnicima, publici koja je zaista bila brojna na svakoj utakmici. Pohvalio bih i što je sve prošlo fer i korektno bez većeg incidenta. Ljepota je bila biti dio ovog događaja, a ogromno zadovoljstvo i ponos biti organizator. Plan nam je da proširimo ovu priču kao što smo je sad proširili u odnosu na prošlu godinu.Već imamo neke naznake da će nam se naredne godine na turniru priključiti i ekipe iz Zagreba i Beograda te da će ovo biti jedna lijepa i regionalna priča, izjavio je po završetku turnira direktor KSC Kakanj Aldin Šljivo.

FINALNA UTAKMICA
Suša Comerce Visoko – Beged 1:0

Sportska dvorana KSC Kakanj. Gledalaca 1.000. Sudije: Siniša Zrnić i Admir Begić(Zenica). Strijelci: 1:0 Amrio Aladžić.
SUŠA COMERCE VISOKO: Adil Seferović, Alan Alić, Mario Aladžić, Emir Gekić, Vladan Lukić, Ahmed Muhić, Josip Lokmer, Bilal Jelić, Amel Handžić, Emir Sipović, Anel Radmilović i Mirko Hrkač. Predstavnik ekipe Haris Muminović.
BEGED KAKANJ: Aldin Beganović, Emir Jusić, Aldin Džidić, Haris Hećo, Mahir Karić, Fenan Salčinović, Zukan, Zakarić. Predstavnik ekipe Edin Begovac.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u