KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Sudijska lakrdija u režiji Admira Musića

04.08.2018. - Dobojska Mladost poražena je u trećem kolu Premijer lige BiH na domaćem terenu od ekipe Tuzla City rezultatom 1:0. Sudijski kvartet iz Sarajeva upropastio utakmicu.

MladostTuzla

Uvodnih dvadeset minuta prošlo je u ispitivanju snaga na sredini terena, a onda prvu ozbiljniju priliku bilježe gosti preko preko Mitrovića koji sa deset metara šutira u 21. minuti, ali je Bukvić na golu Mladosti bio na visini zadatka. Pokušali su i domaći nekoliko minuta kasnije preko Boje koji šutira sa dvadeset metara, ali preko gola Fejzića. Ekipa iz Tuzle do vodstva dolazi nakon sjajne akcije koju su završili Stojčev i Mitrović koji je matirao Bukvića u 35. minuti. Domaći su preko Hiroša zaprijetili dalekometnim udarcem u finišu prvog dijela susreta, ali neprecizno.

U nastavku susreta domaći tim pravi prvu ozbiljniju priliku. Napadač Mladosti Guzina izlazi sam pred Fejzića, ali šutira pored desne stative gola Tuzlaka. Pokušao je potom i Mišić udarcima glavom u 78.  i 88. minuti, ali je Fejzić odbranio baš kao i udarac Maharafa Tandine u samom finišu susreta. Na kraju su gosti minimalno slavili i upisali prvu, historijsku pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sudijski kvartet iz Sarajeva u sastavu Admir Musić, Amir Kadić, Haris Baković i Admir Šehović su se u potpunosti potrudili da maksimalno oštete domaću ekipu u ovom meču jer u najmanje tri situacije za domaće je trebao biti dosuđen kazneni udarac. Vrijeli li napomenuti kako je domaći tim dobio čak četiri žuta i jedan crveni karton u ovom meču. Istina ne opravdavamo nesportski potez Anđušića iz 86. minute, ali je nebrojeno puta u ovom meču bio izrevoltiran bezobranim ''dijeljenjem nepravde'' Musića i njegovih pomoćnika.

Da li će novac i ove sezone krojiti tabelu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sudeći po ovom susretu hoće, zato naši timovi u Evropi primaju po šest ili osam pogodaka. Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas !

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u