KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Sudija Silić uskratio slavlje igračima Rudara

15.04.2017. - Svojim tendencioznim suđenjem Sanel Silić iz Cazina nije dozvolio Zeleno-crnima da slave u Goraždu. U 37.minuti poništio regularan pogodak Belmina Kobilice,a zbog prigovora na njegove odluke iz igre isključio Vedina Kulovića, Belmina Kobilicu i Armina Sarvana

ekiparudara17

Iako su osvojili jedan bod, igrači, struka i vodstvo Rudara, ogorčeni su napustili Goražde.Cazinjanin Sanel Silić, koji je prošle sezone zbog lošeg suđenja skinut s liste Premijer lige, bio je centralna figura susreta između starih rivala Goražda i Rudara.Svojim tendencioznim suđenjem onemogućio je igrače Rudara da svoju dobru igru krunišu pobjedom i da se na bod primaknu vodećem dvojcu Travniku i Bosni. U 37.minuti poništio je regularan pogodak Belmina Kobilice, što je unijelo ogromno nezadovoljstvo kod igrača Rudara, što su domaći iskoristili i već u sljedećoj minuti preko Čakara došli u vodstvo.

U nastavku je trener Beganović izvršio čak tri izmjene i promijenio formaciju.Zeleno-crni su preuzeli dominaciju i stalno atakovali na gol mladog Ćemana, posebno u posljednjih 15 minuta kada su domaći ostali s igračem manje jer je zbog druge javne opomene isključen Dženis Huseinspahić. Napadi Rudara su urodili plodom u 80.minuti kada je nakon akcije Kobilice i Vile, Igor Aničić izjednačio rezultat.Poslije pogotka sudija Silić isključuje Vedina Kulovića , zatim četiri minute kasnije Belmina Kobilicu,a u sudijskojh nadoknadi i Armina Sarvana, svu trojicu zbog druge javne opomene, od kojih su prve bile zbog prigovora na njegove odluke i navodna nesportska ponašanja. Iako su imali dva igrača manje, Zeleno-crni su u petoj minuti sudijske nadoknade propustili šansu utakmice.Amel Neimarlija se našao sam pred golmanom Ćemanom, ali je mladi vratar Goražda zaustavio njegov slab udarac i spasio svoj tim od poraza.

-Ne smijem komentarisati suđenje, ali dobro je da su čelnici kluba bili na utakmici i vidjeli o kakvoj se režiji radilo.Očito, Rudar mnogima smeta. Ne mogu igračima ništa zamjeriti, igrali su hrabro, u drugom poluvremenu vrlo dobro i prava je šteta što nismo pobijedili. Domaći su pokušavali dugim loptama i nabacivanjima na visoke napadače, prije svega iskusnog Raščića, ali je naša odbrana djelovala veoma sigurno i da nije bilo prekršaja nad mladim Smolom kod postignutog gola mreža Nikolića ostala bi netaknuta. Desetkovani smo isključenjima i biće se teško pripremiti za utakmicu sa Čapljinom jer ništa ne smijemo prepuštati slučaju, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović, koji dugo po završetku ovog burnog meča u Goraždu nije mogao doći sebi !

Goražde – Rudar 1:1

Stadion „Midhat Drljević“. Gledalaca 300. Glavni sudija Sanel Silić iz Cazina. Pomoćnici; Edin Redžović i Amir Kadić(oba iz Sarajeva). Četvrti sudija Hermin Muslić iz Bihaća. Posmatrač suđenja Ahmed Ibranović ( Gradačac). Delegat utakmice Emir Mujkanović iz Lukavca.
Strijelci:1:0 Čakar(38), 1:1 Aničić(80).
Žuti kartoni:Rovčanin(72), Raščić(80) i Adžem(84) kod Goražda i Bajro Spahić(45+2) kod Rudara.
CRVENI KARTONI: Kod Goražda Dženis Huseinspahić u 75.minuti zbog druge javne opomene.
Kod Rudara: Vedin Kulović zbog dva žuta kartona(prvi u 38.prigovor na odluku suca, drugi u 80.minuti zbog bacanja plastične flaše s rezervne klupe poslije izjednačujućeg pogotka), Belmin Kobilica zbog dva žuta kartona( prvi u 35.minuti zbog prigovora na odluku suca, drugi u 84.minuti zbog naguravanja sa protivničkim igračem Adžemom) i Armin Sarvan zbog drugog žutog kartona( prvi u 51.prigovor na odluku suca, drugi u 90+1.minuti zbog nedozvoljenog starta).

GORAŽDE: Aldin Ćeman, Eldin Dučić, Samir Čakar, Amer Hiroš(od 88.Haris Korda), Nedim Kurtović, Damir Rovčanin, Muamer Adžem, Jasmin Šuntić(od 75.Armel Berbić), Dženis Huseinspahić, Amer Drljević, Admir Raščić. Trener: Almir Memić.
RUDAR:Aleksandar Nikolić, Armin Sarvan, Sanel Alić, Admir Smolo(od 46.Igor Aničić), Fadil Čizmić, Armin Topalović, Benjamin Dizdarić, Belmin Kobilica, Vedin Kulović(od 72.Amel Neimarlija), Bajro Spahić, Alidin-Dino Hajdarović (od 60.Muamer Vila). Trener:Elvedin Beganović.
M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u