KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Stranka za BiH-Proboj kreće iz Zenice

17.12.2017. - Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Zenici održala sjednicu Glavnog odbora i prezentirala izbornu platforma koja u osnovi ima atribut probojnosti.Prenosimo saopštenje ove Stranke izdato nakon održanog zasjedanja Glavnog odbora

glavniodborsbih1

U Zenici, na zasjedanju Glavnog odbora Stranke za BiH koje je održano 16.12.2017.godine prezentirane su osnove izborne platforme koja nudi silovito probijanje za građansko društvo i za državu sa vladavinom zakona, sa dinamičnim ekonomskim rastom, razvojem i investicijama. Proboj za ove i druge pozitivne vrijednosti bit će težak, jer je mnogo onih koji će, naviknuti na vladajuću komociju i nezaslužene privilegije, pružati žestok otpor. Bez obzira na sve otpore Stranka za BiH je, slijedeći probosansku ideju, odlučna da povede u siloviti proboj sve probosanske snage u državi.

Ne treba dokazivati da je stanje u društvu i u državi izrazito teško, jer će to potvrditi preko sedamdeset posto građana. Ne treba dokazivati ko je odgovoran za beznađe i besperspektivnost, jer će to potvrditi svi oni čiji se život ne uklapa u sliku srećnog života, a njih je ogroman broj. Ne treba dokazivati da je stanje moglo biti mnogo drugačije da su vladajući akteri i njihovi logističari savjesno i odgovorno izvršavali svoje obaveze. Ne treba dokazivati da su srušene nade patriota ove zemlje koji su očekivali da započne i završi posao pospremanja u državi kako bi postala normalna i funkcionalna, kako bi se primicala onima koje se prepoznaju kao savremena demokratska društva. Ne treba dokazivati da je mogla biti mnogo razvijenija, a time ugodnija i udobnija za život građana. Savremeno vrijeme ne trpi stanje bremenito ovakvim problemima i traži promjene kako bi se život učinio dostojnim čovjeka da radi i živi od svog rada.

glavniodborresadizjavaPredsjednik Općinskog savjeta Stranke za BiH u Kaknju, Rešad Merdić daje izjavu poslije sjednice Glavnog odbora

Stranka za Bosnu i Hercegovinu se svrstava među sve one koji se ne mire sa ovakvim stanjem, jer se već prešla crvena linija koja se ne može tolerisati i zbog toga nudi platformu za promjene, platformu koja traži probosansko jedinstvo i proboj iz obruča siromaštva, bezakonja, korupcije, nepotizma, stranačke podobnosti, iz nacionalizma, ideološkog radikalizma, iz etničkih torova i iz neizvjesnosti u svakom pogledu.

Stranka za BiH u proboj kreće iz Zenice, ne bez razloga, jer je Zenica u centralnom dijelu države, jer se za nju vezuje vrijeme političke samostalnosti srednjovjekovne bosanske države, jer ima kapaciteta za promjene i po mnogo čemu predstavlja dominantnost koja može biti mjera centralne tendencije promjena, ali i mjera za brzinu promjena.

Stranka za BiH

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u