KakanjLive | Četvrtak, 28.05.2020. godine

Stonoteniski turnir okupio 98 takmičara

25.03.2018. - U nedjelju 25. marta 2018. godine u kakanjskoj sporskoj dvorani održan je turnir u stonom tenisu ''Kakanj Open 2018'' koji je okupio 98 takmičara iz 16 gradova iz Bosne i Hercegovine i dvoje takmičara iz Turske. Organizator turnira bila je Općina Kakanj u saradnji sa Sportskim Savezom općine Kakanj i JU KSC Kakanj.

foto: Mirsad Mujagić King

Zahvaljujući generalnim sponzorima turnira, Općini Kakanj, AB Petrolu, Paragraf printu, pizzeriji ''Amfora'' i JU KSC Kakaknj za najbolje takmičare u pet kategorija bili su obezbjeđeni pehari, diplome i medalje.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Esen Yazici iz Turske, drugo mjesto pripalo je Idriji Redžepović iz Sarajeva, dok je treća bila Natalija Debelnogić iz Zenice.

U kategoriji muškaraca do 29 godina prvo mjesto osvojio je Hamza Kamenjaš (Ilijaš), drugo mjesto Dino Balavac, a treće je pripalo Bakiru Omanoviću (Jablanica) i Aladinu Kuriću (Donji Vakuf).

U kategoriji muškaraca od 30-39 godina pobjednik je bio Rejhan Mehmedović (Sarajevo), drugo mjesto zauzeo je Ivan Budeš (Jajce), dok su bronzu osvojili Admir Suljić i Mirzet Ibrahimspahić.

U kategoriji muškaraca od 40-49 godina  prvo mjesto osvojio je Narsid Mujkić (Gradačac), drugo mjesto bio je Robert Klobučar (Slavonski Brod), dok su treću poziciju zauzeli Elmas Muratović (Zenica) i Rasim Ibrahimspahić (Kakanj).

U kategoriji muškaraca od 50-59 godina pobjednik je Avdo Žustra (Tuzla), drugo mjesto je Senad Čustović (Ilijaš), dok su treću poziciju zauzeli Dragan Šakota (Čitluk) i Dušan Stevanović (Zenica).

U kategoriji muškaraca 60 plus godina prvo mjesto zauzeo je Obren Tomić (Sarajevo), drugo mjesto pripalo je Mehi Huriću (Tuzla), dok su treču poziciju zauzeli Semir Čerim (Sarajevo) i Marko Mišković (Tuzla).

Cjelodnevno takmičenje u kakanjskoj sportskoj dvorani ne samo da je privuklo veliki broj takmičara nego i veliki interes Kakanjaca i ljudi iz drugih gradova koji su došli podržati takmičare.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u