KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

Stižu radioamateri na Kakanj Open

12.08.2016. - Očekuje se oko 100 takmičara iz petnaest radio klubova kao i potvrde dolaska jedne ekipe iz Crne Gore-Podgorica i jedne ekipe iz Srbije- Sombor

kakanjopenradsioSa prošlogodišnjeg ARG Kakanj Open-a

Proteklih mjesec dana aktivnosti članova radio kluba Kakanj bazirane su na pripremi i organizaciji otvorenog prvensta u Amaterskoj radio goniometriji pod nazivom „Kakanj Open 2016“ koje će se i ove godine održati na izletištu Ponijeri. Prema nezvaničnim prijavama očekuje se oko 100 takmičara iz petnaest radio klubova kao i potvrde dolaska jedne ekipe iz Crne Gore-Podgorica i jedne ekipe iz Srbije- Sombor. Većina prijavljenih takmičara doći će na Ponijere u subotu i biće smješteni u privatnim vikendicama. U subotu biti će organizovano zajedničko druženje svih gostiju i domaćina na platou ispod ski staze.

Dolazak i prijava svih takmičara i gostiju je u nedelju 14.08.2016 godine do 09:00 sati a svečano otvorenje takmičenja je planirano u 10:00 sati a start prvih takmičara u 11:00 sati, a podjela medalja i pehara za najbolje je u 16:00 sati.

Iz ovogodišnjih aktivnosti Radio Kluba E73EKK

U proteklom periodu članovi radio kluba učestvovali su na šest ARG takmičenja koja su do sada organizovana u Bosni i Hercegovini na kojima su ostvareni dosta dobri rezultati. Također tri naša takmičara su učestvovala i na balkanskom šampionatu u ARG-u u sastavu reprezentacije BiH na kojem su osvojili jednu zlatnu i jednu srebrenu medalju. Isto tako se učestvovalo na svjetskim i međunarodnim KT (Kratki Talas) takmičenjima na kojima se ove godine postižu znatno bolji rezultati u odnosu na predhodne godine i pored vrlo skromne i stare opreme. Ove godine imali smo i šest mladih operatora u sastavu reprezentacije BiH na svjetskom KT takmičenju IARU regiona. Jedan naš član bio je u sastavu reprezentacije BiH koji su bili na YOTA kampu mladih radio amatera održanom u Wagrainu (Austrija) na kojem je učešće uzelo 30 zemalja svijeta.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u