KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Stiže Fashion festivalu-Golub mira

19.09.2019. - Festival je zakazan za 21. Septembra, u subotu, s početkom u 19:30 sati u velikoj sali Doma kulture Kakanj

modafestival

U velikoj sali Doma kulture Kakanj za petak je planirana prvi međunarodni Fashion festival u Bosni i Hercegovini pod nazivom Golub mira.

Ovo je prvi modni festival međunarodnog karaktera da se održava u Kaknju, a simbolično zbog mjesta gdje su se krojile odore i haljine za kraljeve i kraljice.

Festival Golub mira nosi snažnu simboliku, poruku mira i prijateljstva sa željom da preraste u tradicionalni festival otvorene saradnje na svim poljima u budućnosti. Projekat realiziraju JU KSC Kakanj s modnim inovatorom Diazom Kovom, a regionalno je podržan od Konferencije Jaka žena i Udruženja poduzetnica iz Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Direktor JU KSC Kakanj, koja je domaćin festivala između ostaloga o svemu kaže:

- Želimo biti most koji će spajati ljude, kulture i institucije te zajedničkim djelovanjem praviti bolji ambijent i oplemenjivati ljude. Ovaj projekt zasigurno ima takvu misiju i takav cilj. Ideja je došla iz potrebe kakanjskog modnog inovatora Diaza Kove da svom gradu ponudi nešto što do sada nije imao", kazao je Mušija.

Svoje kreacije će predstaviti modni kreatori: Marija Šabić (Srbija), Emina Husedžinović-Ibrahimović (BiH), Jelena Roganović (Crna Gora), Ana Kujundžić (Hrvatska), Marina Kosarić (Ukrajina), Lydija Of Denmark (Danska), Vera Fashion (BiH) te Diaz Kova (BiH).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u