KakanjLive | Nedjelja, 29.11.2020. godine

Srebro zlatnog sjaja za kakanjske gimnazijalce

16.05.2017. - Na XX kantonalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći kakanjski gimnazijalci oduševili znanjem, smirenošću i snalažljivošću, a na kraju u baražu ostali bez zlatnog pehara

Ekipa prve pomoći Gimnazije „Muhsin Rizvić“ u Kaknju je učestvovala na XX kantonalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći. Takmičenje je održano u subotu, 13.5.2017. godine u Zenici.
Nakon što su briljirali na pet radnih poligona te uspješno pružili prvu pomoć u realno odglumljenim situacijama, osvojili su sve bodove i pohvale sudija za opuštenost i snalažljivost. Međutim, nisu bili jedini. Ekipa prve pomoći iz Zenice je, također, savršeno odradila i svoj dio posla i u naknadno organiziranom baražu odnijela pobjedu. Ovim putem im čestitamo.

Ekipa naše škole osvojila je drugo mjesto i srebrni pehar.

Ajla, Amila, Elma, Merima, Zerina i Armin, uz trenera Vedada Husića i mentoricu Dervišu Sikira će nastaviti vrijedno da rade i promovišu značaj prve pomoći u svakodnevnom životu.

"Ovom prilikom se zahvaljujemo kompaniji  "Delibašić poliuretani" Kakanj, koja je pružila podršku našoj ekipi", saopštili su iz Gimnazije. Ova kompanija je obezbijedila sanitetski materijal neophodan za pripremanje ekipe, te majice i kape za uniformisanje takmičara.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u