KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Sportska takmičenja osoba sa invaliditetom

19.02.2021. - Pod pokroviteljstvom Federalnog ministartva kulture i sporta, Sportsko društvo ratnih invalida Kakanj 92, uspješno realizira uključivanje osoba sa invaliditetom u društvene tokove


Takmičenja osoba s invaliditetom tokom mjeseca februara održavaju se u nekoliko općina ZE-DO kantona još od početka februara. U okviru projekta Rehabilitacija i socijalno uključivanje osoba sa invaliditetom u društvene tokove života održano je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta „Otvoreno prvenstvo u sportovima za osobe sa invaliditetom Kakanj 2020/2021“.

Takmičenje u streljaštvu, održano je 18. februara, a učestvovalo je osam Kakanjki I Kakanjaca. Domaćin takmičenja je bio Streljački klub Sretno, tehnički organizator SD RVI Kakanj 92. Najbolje rezultate postigao je Ekredin Helja sa 75 bodova, srebreni je bio Mukades Trako sa 63, dok je bronzu osvojio Jasmin Haračić sa 43 ostvarena boda.U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat postigla je Aida Pavlović sa 57 osvojenih bodova. Osvajači medalja stekli su pravo učešća na Kantonalnom prvenstvu u streljaštvu, koje će se održati u Zavidovićima 20.02.2021. godine.Inače takmičenJe u streljaštvu je održano po zvaničnim propozicijama u kategorijama SH-1 (oštećenja donjih ekstremiteta), SH-2 (oštećenja gornjih ekstremiteta) i SH-0 (opća kategorija).

sdrvipikadoS takmičenja u pikadu

Kaknjskom takmičenju u streljaštvu prethodilo su Kantonalna prvenstva osoba s invaliditetom u Zavidovićama i to u pikadu i stonom tenisu. Učešće su uzeli takmičari SD RVI KAKANJ 92. Kakanjke i Kaknjci su u pikadu zauzeli četvrto mjesto, dok su u ženskoj konkurenciji u stonom tenisu zabilježili ekipno prvo mjesto, zahvaljujući ponajprije osvojenoj zlatnoj medalji Aide Pavlović, koja je tim uspjehom izborila i mjesto u reprezentaciji ZDK , i nastup na državnom prvenstvu.

sdrvistonitenisStoni tenis

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u