KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

Sportisti RVI odlaze na takmičenje u Kragujevac

02.11.2017. - Sportsko društvo Ratnih vojnih invalida Kakanj 92 planira uvođenje novih disciplina u svoje takmičarske i rekreativne aktivnosti, te je to osnovni razlog njihov odlaska u Kragujevac na Otvoreno prvenstvo Srbije u Powerliftingu za osobe sa invaliditetom

Plakat_Turnir

U Kragujevcu će 04.11.2017. godine biti održano Otvoreno prvenstvo Srbije u Powerliftingu za osobe sa invaliditetom. Pored domaćina iz Srbije učešće na ovom prvenstvu uzeće ekipe iz Bugarske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

BiH će na ovom prvenstvu predstavljati pet takmičara iz Zavidovića i četri takmičara iz Kaknja. Put Kragujevca naši takmičari će krenuti 03.11.2017.godine, a povratak je planiran u Nedjelju 05.11.2017.godine. Predstavnici BiH iz Kaknja su Mukades Trako, Hajrudin Zekić, Samir Mehinović i Jasmin Haračić.

Photo_2

Powerlifting je sport snage koji obuhvata tri discipline: čučanj, bendžpers i mrtvo dizanje.
Obzirom da je KSC Kakanj opremio savremeni fitnes centar u blizini kuglane, a da će u skoroj budućnosti dobiti novu sportsku dvoranu i proširene kapacitete za bavljenje i ovom vrstom sporta, kakanjci će iskoristiti priliku da se na prvenstvu u Kragujevcu detaljnije i praktično upoznaju sa primjenom pravila i propozicija u ovom sportu. Na ovom prvenstvu će također biti organizovano i takmičenje u povlačenju ruke.

Predstavnici Sportskog društva Ratnih vojnih invalida Kakanj 92 praktično će vidjeti i učestvovati u primjeni pravila za osobe sa invaliditetom paraplegičari (u kolicima), amputirci donjih i gornjih ekstremiteta, a važno je napomenuti da je od slijedeće Paraolimpijade i ovaj sport u programu Paraolimpijskih igara.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u