KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Šolbić ostaje trener Mladosti

19.12.2019. - Uprava kluba prihvatila prijedlog predsjednika Mensura Mušije da se saradanja s trenerom Šolbićem produži do kraja aktuelne takmičarske sezone 2019/2020.godine

fahrudinsolbic

-Nakon osvojena četiri boda protiv Zrinjskog (1:1) i Čelika (4:2) u posljednja dva kola jesenjeg dijela sezone, čelnici Mladosti odlučili su dati šansu treneru Fahrudinu Šolbiću da nastaviti voditi prvi tim do kraja prvenstvene sezone. Ukoliko rezultati u proljetnom dijelu sezone budu zadovoljavajući otvorene su prilike i za dugoročnu saradnju, rekli su iz uprave našeg kluba, piše na klupskoj stranici.

Potsjećamo, Šolbić je polovinom minule sezone angažiran za vođenje juniorse selekcije i nakon poraza prvog tima od Radnika (0:4) i sporazumnog raskida ugovora sa trenerom Rahimićem , postavljen je na dužnost prvog trenera.Dobre igre i zapaženi rezultati u posljednja dva kola bili su presudni da ostane na kormilu do kraja takmičarske sezone 2019/2020.godine.

Sa 17 osvojenih bodova Mladost je prvi dio sezone završila na 9.mjestu i u nastavku joj predstoji borba za očuvanje premijerligaškog statusa.

Trener Šolbić smatra da će Mladost brzo pobjeći iz opasne zone i biti bliža vrhu nego dnu, naravno pod uslovom da se angažiraju potrebna pojačanja i izvrši pravilna selekcija igračkog kadra.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u