KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Socijaldemokrate održali tribinu Naš odgovor

23.12.2015. - Puno pitanja i odgovora čulo se tokom tribine koja je održana na Dan rudara

SAM_8050

U ponedjeljak 21. Decembra, na Dan rudara, Općinska organizacija SDP-a Kakanj organizirala je javnu tribinu pod nazivom Naš odgovor. Mala sala Doma kulture bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a dio posjetica, “odgovore” sa govornice tribine slušao je i pred ulazom u salu.

Iz kakanjskog SDP-a su zvanično saopštili da je javnost ugodno iznenađena javnim tribinama koje se organiziraju u vrijeme kada to nije pred izbore i svojim velikim odzivom potvrđuje zainteresiranost za ovakve događaje.

Cilj javnih tribina je, kako se moglo razumjeti iz uvodnih izlaganja na ovoj tribini je povećati vidljivost i aktivnosti SDP na terenu i odgovoriti na pitanja građana u vezi aktuelnih političkih tema u BiH i lokalnim zajednicama u kojima se tribine organiziraju.

“Nakon loših izbornih rezultata na proteklim općim izborima i uspješno provedenih unutarstranačkih izbora i strateškog planiranja budućih koraka na vraćanju izgubljenog povjerenja, u SDP BiH se pokreću aktivnosti rada s građanima“ istakao je Irfan Imamović, Predsjednik OO SDPBiH Kakanj u uvodnom obraćanju.

Na brojna pitanja koja su se ticala izbornog zakona, očekivanjima od lokalnih izbora, rada Vlade FBiH, inicijativa vladajućih stranaka o megakantonima ali i aktivizma SDP-ovih izabranih zvaničnika i neka druga pitanja kao i konkretna pitanje iz lokalne zajednice gosti su strpljivo odgovarali.

Iz Općinske organizacije SDP-a Kakanj, još su zvanično saopštili da se tokom tribine govorilo i o Reformskoj agendi, a predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić je naglasio da SDP nije kočnica reformama ali naprosto osim usvajanja općih principa sadržanih u reformskoj agendi , za šta je glaso i SDP, kasnije se nije ništa ozbiljno desilo.

Neke od poruka sa javne tribine u Kaknju su: U SDP-u je neophodno jedinstvo, postoji snaga koju treba ponovo ujediniti, ostavimo loše stvari i loša iskustva iza sebe i prihvatimo se posla, izdignimo se izvan medijske blokade i nađimo put do svakog čovjeka.

Kao rezime svega rečenog najveći utisak je ostavila poruka Predsjednika SDP BiH, a koja bi trebala biti vodilja u budućem vremenu. „Sada kada nam dijele državu i oni koji se najvise zaklinju u državu, nama uistinu vrijede riječi da trebamo čuvati zajedništvo kao zjenicu oka svoga, jer to samo mogu oni koji vole ovu zemlju”.

Gosti tribine u Kaknju bili su predsjednik SDPiH Nermin Nikšić, potpredsjednici SDP BiH: Denis Bečirović, Miro Lazović, Zukan Helez i Lana Prkić. Zatim generalni sekretar Irfan Čengić, član Predsjedništva SDPBiH, Damir Mašić, član Predsjedništva SDP BiH i Predsjednik KO SDPBIH, Senaid Begić, član GO SDP BiH i zastupnik SDP BiH u Skupštini ZDK, Munib Husejnagić i poslanik SDP BiH u Predstavničkom domu BiH, Mirsad Mešić.

Tribina je započela ulaskom rudara u zamračenu salu koju je osvjetljavala samo lampa sa rudarskog šljema što je pozdravljeno burnim aplauzom i čestitkom svim rudarima 21. Decembra, Dana rudara.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u