KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Snježne padaline i crveni alarm

09.12.2017. - Najavljene nove snježne padavine i crveni alarm zbog olujnog vjetra: Služba civilne zaštite Općine Kakanj izdala uputu i upozorenje

kakanjsnijegSnježne padaline u Kaknju u prijepodnevnim satima, subota 09.12.2017.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za područje cijele BiH za meteorološku pojavu koja se odnosi na jak olujni vjetar sa izglednim orkanskim udarima. Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje je od 11.12.2017. godine od 8:00 sati do 12.12.2017. godine do 15:00 sati. Očekuje se prosječna brzina vjetra južnog smjera između 40 i 60 km/h, sa udarima od 90 do 110 km/h.

Služba civilne zaštite Općine Kakanj poziva preduzeća koja su angažirana na zimskom održavanju puteva na području Općine Kakanj da izvrše dodatne pripreme kako bi se u Kaknju, još jednom, adekvatno odgovorilo na izazove, kao što je to bio slučaj u proteklom periodu kada se Kakanj suočavao sa poplavama, klizištima, velikim snjegovima…

Dodatne pripreme će izvršiti i sve strukture civilne zaštite Općine Kakanj, a posebno Profesionalna vatrogasna jedinica Kakanj koja je uvijek spremna intervenirati u slučaju ugroženosti ljudi i materijalnih dobara.

Očekuje se i volonterski angažman mještana u borbi sa snježnim nedaćama, a u svaku kakanjsku mjesnu zajednicu odvezene su određene količine posipnog materijala.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u