KakanjLive | Utorak, 29.09.2020. godine

Smailu Muminoviću uručeni ključevi kuće za stanovanje

29.12.2017. - Kantonalna vlada i općina Kakanj obezbjedile 40 hiljada maraka za stambeno zbrinjavanje borca i ratnog vojnog invalida Smaila Muminovića

Smail Muminović, borac i ratni vojni invalid, tokom uručivanja ključeva bio vidno uzbuđen i očigledno sretan. Zadovoljan uključivanjem kantonalnih i općinskih vlasti u rješavanje njegovog životnog problema – krova nad glavom za porodicu rekao je: „Svima koji su odlučili da nam pomognu neka Allah podari zdravlje i svako dobro“.

Općinski načelnik Nermin Mandra uručio je ključeva stambenog objekta – kuće, ratnom vojnom invalidu Smailu Muminoviću iz Kaknja koju su izdvajanjem novčanih sredstava zajedno platili: Općina Kakanj, Ministarstvo za boračka pitanja ZDK i kantonalno Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice uz vlastito učešće Smaila Muminovića. Na ovaj način je riješeno stambeno pitanje kakanjskog borca i ratnog vojnog invalida. Kuća se nalazi u naselju Brežani.

Ključevi su uručeni u prisustvu ministra u vladi ZDK za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehana Šahinovića i ministra za boračka pitanja Fahrudina Čolakovića, koji su istakli da su ovakva djela primjer korisne i svrsishodne saradnje između vlade Kantona i općine. Ministarstvo za boračka pitanja za rješavanje stambene problematika borca i ratnog vojnog invalida Muminovića, izdvojilo je 20 hiljada maraka. Deset hiljada maraka izdvojilo je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, a isto toliko Općina Kakanj. Smail Muminović je uložio pet hiljada maraka vlastitih sredstava.

A.Z./KaklanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u