KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Sloga porazila OKI Kakanj

28.03.2016. - U X kolu Premier lige BiH u sjedećoj odbojci Odbojkaški klub invalida Kakanj 92 je gostovao u G.Vakufu/Uskoplje kod ekipe Sloge, gdje je poražen rezultatom 3:1

sjedeca

U ovaj meč kao i svaki naredni, u preostalih osam kola, odbojkaši kakanjskog invalidskog kluba sjedeće odbojke ulaze kao kvalifikacioni u borbi za opstanak u društvu najboljih.
Prvi set je dobro krenuo za domaćine koji su vodili rezultatom 5:2, da bi kakanjski odbojkaši napravili seriju i na prvi tehnički tajmaut otišli sa prednošću od 7:8. Nakon izjednačenja 13:13 igrači Sloge na drugi tehnički time out odlaze sa prednošću od 16:13. Nošeni publikom dolaze do prednosti od 14:19 kada ekipa OKI Kakanj 92 pokušava time out-om zaustaviti seriju domaćina, ali je sve ostalo na pokušaju i prvi set ide u korist ekipe Sloge rezultatom 25:16.
Poslije adaptacije na teren na nešto hladniju salu kao i pritisak sa tribina, kakanjski odbojkaši otvaraju drugi set rezultatom 2:0 u svoju korist. Međutim period grešaka u taboru Kakanjaca koriste domaćini i stižu do prednosti od 2:8. U periodu najboljeg dijela kompletne utakmice, gdje se vidjelo monogo takozvanih dugih poena, dobrih smečeva i odbrana, Kakanjci uspjevaju na tehnički tajmaut otići sa prednošću od 15:16. Konstantnom prednošću od dva poena razlike stižu i do pobjede u ovom setu 22:25, i do poravnanja u meču 1:1 po setovima.
Ono što je prikazano u trećem i četvrtom setu je nešto nervoznija igra u oba tabora, ali sa dosta lijepih poena, nešto više grešaka u igri gosta i ipak nešto malo veće želje za pobjedom kod domaćina je presudilo u konačnici pobjedom domće ekipe 25:17 i 25:18, i ukupnim rezultatom 3:1.
Već u narednom kolu koje se igrau četvrtak u 19:00 sati u kakanjskoj Gimnaziji, OKI Kakanj 92 u Kantonalnom derbiju sa ekipom KSO Čelik iz Zenice, koja je četvrta na premijerligaškoj tablici ima priliku za popravni.

- Uz malo veću koncentraciju, i uz Mirnesa Kovača koji zbog radnih obaveza nije mogao nastupiti, mogli smo možda i do pobjede, ali sve čestitke domaćinu i zasluženoj pobjedi u ovoj utakmici, kao i korektno suđenje sudijskog dvojca Orhana Delibašića i Indira Čosića. Nama predstoje u naredna tri kola dvije jako bitne utakmice na domaćem terenu sa ekipama iz Zenice, Čelikom i IOK Zenica, koje nam mogu otškrinuti vrata opstanka u najelitnijem takmičenju, a izemđu te dvije utakmice je i utakmica sa sarajevskim Fantomima, rječi su Abdela Fazlića tehničara u ekipi OKI Kakanj 92.

SKISO Sloga (G.Vakuf) - OKI Kakanj 92 3:1
(25:16, 22:25, 25:17, 25:18)

Sudije: Indir Čosić (Breza) i Orhan Delibašić (Zenica).

Skiso Sloga: Esmir Redžić, Mirsad Demirović, Emir Samajić, Samir Čaušević, Anid Hajdarević, Hamdija Džambo, Samir Šošić, Ismet Hajdarević, Elvedin Sejfić. Trener: Skender Krasnići.
OKI Kakanj 92: Mukades Trako, Nermin Plasto, Emir Zečević, Hajrudin Zekić, Ševko Imamović, Samir Mehinović, Haris Tahirović, Haris Čišija, Abdel Fazlić, Almin Mašić, Harun Tahirović. Trener: Abid Čišija.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u