KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Šljivo-Kakanj zaslužuje još kvalitetniji Novogodišnji turnir

31.12.2016. - Uz veću podršku sponzora i veći nagradni fond, sljedeći Novogodišnji turnir sigurno će biti još kvalitetniji, sadržajniji i masovniji,mišljenje je direktora KSC Aldina Šljive

Safet_AldinPredstavnik Sajmir Vogošće, Safet Kožljak i direktor KSC Kakanj, Aldin Šljivo

Da Kakanjci vole mali nogomet pokazao je i ovogodišnji turnir, koji je okupio rekordan broj učesnika. Dvorana KSC bila je svih pet dana ispunjena do posljednjeg mjesta. Kakanjska publika zaželjela se dobrog nogometa, a organizator im je ispunio želju. Svaka utakmica bila je priča za sebe, svaka utakmica bila je na svoj način posebna, a što je najbitnije, svaka je bila praktički na nož i zanimljiva do posljednje sekunde, posebno one koje su odlučivale o plasmanu u drugi krug, zatim polufinale i finale, što je turnir učinilo spektakularnim !

To potvrđuju i riječi direktora Kulturno-sportskog centra Kakanj Aldina Šljive, kojem zajedno sa najbližim suradnicima, mr.Irfanom Hasagićem i Marinom Mijačem, pripadaju velike zasluge za odličnu organizaciju.

-Natjecanje je proteklo bez problema. Što je najbitnije, nije bilo ozlijeđenih igrača. Publika je koreketno navijala i bodrila nogometaše, a ekipe su igrale fer i korektno. Brojka od 800 gledatelja, gotovo na svakoj utakmici, je potvrda velikog interesovanja ljubitelja malog nogometa za Novogodišnji turnir “Kakanj 2016.” i potreba da  Općina Kakanj zaslužuje ovakvu sportsku manifestaciju.

Uz veću podršku sponzora i veći nagradni fond, sljedeći Novogodišnji turnir sigurno će biti još kvalitetniji, sadržajniji i masovniji, mišljenje je direktora JU KSC Kakanj Aldina Šljive, koji se na kraju zahvalio svim učesnicima i gledateljima koji su korektno i sportski svaku noć bodrili svoje ekipe i uspješne poteze malonogometnih majstora, koji su svaki na svoj način doprinijeli da ovaj turnir bude jedan od najkvalitetnijih i najorganiziranijih u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ekipa Sajmir Vogošća pobjednik je tradicionalnog Novogodišnjeg malonogometnog turnira „Kakanj 2016“, a do trofeja stigla je sa svih sedam pobjeda, od kojih je najteža bila ona u drugoj fazi protiv izuzetno jake momčadi Tigar Trade Kakanj (3:2), koju su dobili u dramatičnoj završnici golom Bajre Spahića u posljednjoj minuti utakmice koja je po općoj ocjeni bila šlager turnira.
Već tad je bilo jasno da Vogošćani imaju najkvalitetniji sastav i da su najozbiljniji kandidat za osvajanje trofeja.To su potvrdili uvjerljivim pobjedama u polufinalu protiv Asocijacije mladih SDA ZDK (4:1) i briljatnom igrom i visokim rezultatom u finalu sa dotad neporaženom ekipom Zamm MC Sarajevo (5:1). Veliki sportski entuzijasta, Safet Kožljak, okupio je ponajbolje bh.haklere koje su predvodila poznata nogometna imena poput: Mahira Karića, Bajre Spahića, Adnana Hrelje, Emina Omerdića, Harisa Sućeske i Eldina Bešlije, koji su osvojili simpatije objektivne kakanjske publike.

Pohvale zaslužuje i drugi finalist, ekipa Zamm MC Sarajevo, koju su predvodili Edin Mujezinović, Edin Hebibija, Anes Mršo i najbolji golman turnira Mirsad Žunić-Žuna. Od kakanjskih ekipa najupečatljiviji utisak ostavili su Tigar Trade Kakanj, koja je porazom od Sajmir Vogošće ispala u drugoj fazi takmičenja. Više se očekivalo od ekipa Begeda i Nove Trgovine-S, koje su imale kvalitetne sastave, ali nažalost nisu stigle do polufinala, što bi završnicu sigurno učinilo još zanimljivijom i posjećenijom.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u