KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Slikari odradili petu likovnu koloniju

05.08.2016. - Kakanjski slikari sa gostima u ovim Kaknjskim danima odradili svoju petu likovnu koloniju. Sve slike namjenjene u humanitarne svrhe

Likovna kolonija na Kakanjskim danima je jadan od sadržaja koji redovno prati ovu manifestaciju.Koliko je Kakanjskih dana toliko nje i Likovnih kolonija iza kojih redovno su članovi Udruženja Duga, sa Nerminom Kozlom.

Slike sa ovih kolonija, uvijek završe u nekoj humanitarnoj akciji i tako će biti i ovoga puta. domaći slikari i njihovio gosti iz Sarajeva, Drvara, Travnika, dva dana su radili kaknjske, bosanskohercegovačke i motive prirode, uz maksimalnu potporu Općine Kakanj.

U ovoj koloniji učestvovali su: Brigita Krunić, Miroslava Kaurin (Sarajevo), Jasmina Muhić, Berina Haračić (Travnik) Željko Majstorović (Drvar), Nermin Kozlo,Ajla Bešić, Ajla Begić, Mersija Bukvić,Selver Mašić, Zvonko Ostojić, Nura Haračić, Emina Kamber, Ljudmila Husetović, Sifet Topalović, Samir Gazić, Halima Topalović, Vera Vojvodić, Josip Gujić i Ana Jonjić (Duga - Kakanj).

Rekli su

Josip Gujić:
- "Kakanjski dani" su jedan vid prepoznavanja Kaknja i njegovog stvaralaštva, pružaju nam mogućnost da iskusimo neponovljive vrijednosti. Trenutno se bavim grafikom i prezadovoljan sam.

Nermin Kozlo:
- Ovo je naše četvrto učešće Kaknjskim danima kulture, a ima li smo i jedno učešće na staroj manifestaciji kada su ovi dani imali i dane trgovine, tako da se peti puta pojavljujemo kao Likovna kolonija Kaknjskih dana. Kao i svake godine općina Kakanj je finansijski podržala ovaj programski sadržaj. Planirana je izložba 25. Novembra, povodom Dana državnosti u Gradskoj galeriji gdje će sva novčana sredstva od prodatih slika sa ove kolonije biti usmjerena za humanitarne svrhe.

S.S./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u