KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Slavija i Bosna testiraju novajlije Mladosti

22.01.2016. - Utakmice protiv Slavije i Bosne igraju se na terenu s plastičnom travom u Visokom

hodzicbosnaAdnan Hodžić, trenutno u redovima Mladosti

Bez obzira na teške uvjete, pripreme nogometaša Mladosti odvijaju se prema planu trenera i klupskog menadžera Ibre Rahimića. Čak i Iznenadni odlazak najzvučnijeg pojačanja Aldina Džidića u Čelik,nije utjecao na radnu atmosferu u redovima premijerligaša iz Doboja. Naravno, trener i menadžer Ibro Rahimić žali što je došlo do ovakvog razvoja događaja, ali , kako kaže, koga nema bez njega se može i mora.

-To je bio izbor Džidića i nema razloga da lamentiramo.Imamo dosta igrača,prijelazni rok još dugo traje i sigurno ćemo pronaći pojačanja koja su nam potrebna. Džidić je iznenada otpao, ali nam se priključio najbolji igrač jesenje sezone Prve lige Federacije BiH, napadač Adnan Hodžić iz visočke Bosne, koji će kroz kontrolne utakmice imati priliku da pokaže da li će biti pojačanje, kaže trener i menadžer Mladosti Ibro Rahimić.

Nakon uvodnih treninga i stjecanja fizičke kondicije, na red su došle i kontrolne utakmice.U srijedu je na terenu s plastičnom travom u Visokom odigran međusobni susret, na kojem je Rahimić koristio usluge čak tri tima ! U subotu i nedjelju će u Visokom biti i prve prave provjere protiv premijerligaša Slavije i domaće Bosne,koje će biti svojevrsna revija nogometa jer će baš kao i Rahimić, novi trener Slavije Veljko Dovedan i šef struke Bosne Adnan Dedić, šansu pružiti svim kandidatima.

Do polaska u Makarsku (27.januara/siječnja) u planu je još jedan kontrolni susret, koji će poslužiti treneru Rahimiću da definira spisak igrača za odlazaka na „morske“ pripreme,te ko će od desetak novajlija ostati u redovima Mladosti, a koji će na posudbu u Rudar, čiji je novi trener Nijaz Kapo itekako zainteresiran.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u