KakanjLive | Srijeda, 30.09.2020. godine

Slatki život se zahvaljuje donatorima

01.10.2018. - Udruženje dijabetičara „Slatki život“ bilježi zapažene programske rezultate, a ovoga puta se zahvaljuju svim donatorima koji su dali značajan doprinos u prevenciji i liječenju dijabetesa kod njihovih članova

slatkiradnovrijeme

Predsjednik komisije Udruženja za saradnju sa zdravstvenim organizacijama, institucijama i drugim organizacijama, Nikola Tuka, izdvaja niz subjekata koji se odazivaju njihovim pozivima: „Općina Kakanj sa kontinuiranom podrškom načelnika općine Nermina Mandre, uz čiju podršku se održava rad u postojećem prostoru Udruženja „Slatki život“. Zatim su to: Tvornica Cementa Kakanj, Delta Petrol d.o.o. Kakanj, AB Petrol d.o.o. Kakaknj, Pekara Delibašić, Formea d.o.o., Enikon d.o.o. Kakanj, Tiron d.o.o. Kakanj, DSM d.o.o. Kakanj, Salvus d.o.o. Sarajevo, Pilana Silvestre, Beta Company, Mesnica Zmajevac. Udruženje dijabetičara ima veoma dobru saradnju i sa Termoelektranom Kakanj, komunikacijom koju ostvaraju sa direktorm Enverom Merdićem, kaže gospodin Tuka.

Individalni interes i podršku radu Udruženja Slatki život, pružili su ustvari i svi odgovorni pojednici, vlasnici navedenih preduzeća ili njihovi direktori. Na tom se popisu nalaze Kakanjcima dobro znani ljudi, a vrijedi ih sve pomenuti, jer u „Slatkom životu“ kažu da nije njihovog razumijevanja ne bi bilo ni konkretne podrške. Tako ističu da su pored pisane korospondencije, veoma korisno komunicirali sa: Izudinom Neimarlijom u Tvornici Cementa odakle je stigla vrijedna donacija u novcu i kompjuterskoj opremi za kancelariju Udruženja. Isto tako pohvalno iz ovog udruženja pominju Igora Andrijevića, Bakira Spahića, Mevludina Delibašića, Edina Kulovića, Kasima Alajbegovića, Nermina Tiro, Jasmina Kovača, Emira Delibašića, Taiba Bjelopoljaka, Alena Delibašića.

Poseban doprinos u radu Udruženja dala je firma Salvus BH iz Sarajeva, koja je obezbjedila aparate za mjerenje šećera u krvi. Zahvaljujući ovoj kompaniji koja se bavi trgovinom farmaceutskim proizvodima i medicinskim sredstvima, članovima Udruženja podjeljeno je 100 uređaja sa po deset iglica i kontrolnih trakica. Inače u Udruženju ističu da je do sada, u ovoj godini, članovima Udruženja distribuirano besplatno 3000 trakica za kontrolu šećera u krvi. Ova trakica je u slobodnoj prodaju prosječne cijene oko 0,90 KM. U „Slatkom životu“ na svakih 200 kupljenih trakica po cijeni od 0,65 KM, član Udruženja dobija 50 komada besplatno.

Naredni programski zadatak kojeg će tokom mjeseca oktobra Udruženje realizirati je predavanje relevantnih stručnjaka na temu preventive i liječenja dijabetesa sa predavanjem i na temu Očna retinopatija.

VEZANI TEKST: Kakanjski dijabetičari u Slatkom životu

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u