KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Sjajni momci na velikoj sceni Doma kulture

21.02.2017. - Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović u Domu kulture Kakanj 23. februara 2017. godine, sa početkom u 19,30 sati.

sjajnimomcitx

Regionalno popularni trio kojeg čine Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović sa malih ekrana preselio je na pozorišne daske. Ovu sjajnu glumačku postavu možemo gledati u predstavi „Sjajni momci“. Predstavu „Sjajni momci“, sa mega popularnim glumačkim zvijezdama, možete vidjeti i u našem gradu, u Domu kulture Kakanj 23. februara 2017. godine, sa početkom u 19,30 sati.

Predstava „Sjajni momci“ je rađena po tekstu Neila Simona, u originalu „Sunshine Boys“, a govori o dva penzionisana komičara, Haryju i Alyju.
Sinopsis:

Dva penzionisana komičara, Hary i Aly , pozvani su od Harijevog sestrića Zlatana da učestvuju u TV emisiji posvećenoj komediji od antike do danas da odigraju svoj skeč „Kod doktora“ kojeg su igrali zajedno decenijama . Problem je što su Hary i Aly prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč i uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvori u komični fijasko furiozo.

Cijena ulaznice: 12 KM

Broj ulaznica je ograničen, a iste se mogu kupiti na biletarnici JU KSC Kakanj!
Igraju / Uloge:
Mustafa Nadarević- HARY
Senad Bašić – ALY
Moamer Kasumović ili Emir Kapetanović Zumbul – ZLATAN
Režija: Mustafa Nadarević
Producent: Senad Bašić
Scenografija i kostimografija: Samina Zajko i Senad Bašić
Produkcija : BAŠ PRODUKCIJA SARAJEVO/ BASH PRODUCTION SARAJEVO
God. Produkcije: 2016

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u