KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Šestorica juniora Rudara potpisala ugovore

05.08.2016. - Riječ je o golmanu Adinu Skopljakoviću, Nedimu Zaimoviću, Samiru Saraču, Mirzi Begovcu, Maliku Gačiću i Damiru Crnoviću, koji još ovu sezonu imaju pravo igranja u juniorskom timu

rudar_ugovori

Samo tri dana uoči početka nove prvenstvene sezone, na prijedlog Stručnog štaba, šestorica najperspektivnijih juniora potpisala su jednogodišnje amaterske ugovore i pojačali konkurenciju u prvom timu, posebno igračima zaštićenog godišta (01.01.1995.) Članom 26. Propozicija u sastavu prijavljenog tima Prve lige Federacije BiH moraju se nalaziti najmanje tri (3) igrača mlađa od 21 godine, od kojih dva (2) moraju početi utakmicu.

Među prvotimcima su Haris Đuđo, Admir Smolo, Vedin Kulović i Ernis Sikira, koji su zaštićenog godišta. Potpisivanjem ugovora sa golmanom Adinom Skopljakovićem, Nedimom Zaimovićem, Samirom Saračom, Mirzom Begovcem, Malikom Gačićem i Damirom Crnovićem, vodstvo Rudara proširilo je spisak kandidata i dalo do znanja da ozbiljno računa na ove mlade igrače, koji imaju pravo nastupa u juniorskom timu još jednu sezonu.

Ova šestorka talentiranih juniora nastupila je za prvi tim na nedavno održanim turnirima u Župči i prijateljskoj utakmici protiv Novog Travnika,a kapiten Nedim Zaimović prošle sezone debitirao je i u prvenstvenom nastupu u Bihaću protiv Jedinstva.

-Mislim da je Uprava povukla pravi potez jer se radi o izuzetno nadarenim igračima, od kojih u budućnosti treba očekivati da budu oslonac prvog tima. Većinu sam trenirao još u pionirskoj selekciji i dobro su mi poznati njihovi potencijali. Potpisivanje ugovora veliko je priznanje za ove mlade igrače, ali i nas trenere iz Omladinskog pogona jer je to znak da se u Rudaru kvalitetno radi i poklanja dužna pažnja mlađim selekcijama, istakao je Ramiz Husić, koji je odnedavno imenovan za trenera juniorskog tima.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u