KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Šest romskih porodica u novim stanovima

26.12.2018. - Svečanim uručivanjem ključeve i presijecanjem vrpce na ulazu u zgradu, u romskom naselju Varada otvorena je šesta zgrada socijalnog stanovanja za Rome u koje će se smjestiti 33 člana iz šest porodica

U kakanjskom naselju Varda danas je održana svečanost dodjele ključeva i otvaranje novoizgrađene, šeste po redu, zgrade socijalnog stanovanja sa šest stanova u koje su smještene porodice Roma. Stanovi su dodijeljeni Safiji Sejdić (pet članova porodice), Seniji Vehabović (četiri člana porodice), Šahidi Vehabović (šest članova porodice), Ajki Ramić (pet članova porodice), Sulejmanu Sejdiću (osam članova porodice) i Muji Omeroviću (pet članova porodice). Ključeve su uručili Želimir Lalić u ime Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Bakir Omukić u ime Humanitarne organizacije “Caritas” Švicarska i vršioc dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo.

sljivovardaAldin Šljivo: Snaga jedne općine, jednog društva, jedne države se mjeri intenzitetom brige za ljude koji trebaju pomoć

“Kada sam preuzimao dužnost v.d. načelnika, bivši načelnik Nermin Mandra mi je sugerisao da ne zaboravim sve ljude u Kaknju koji trebaju pomoć jer šta bi vrijedilo sve što napravimo u Kaknju, ako bismo zaboravili čovjeka u stanju potrebe. Snaga jedne općine, jednog društva, jedne države se mjeri intenzitetom brige za ljude koji trebaju pomoć. Mi želimo da Kakanj bude jak upravo u toj brizi prema ljudima. To je ideja vodilja koje se držao Nermin Mandra, to je ideja koju i ja slijedim. Mi nastavljamo čvrsto putem progresa, još jače i odlučnije”, rekao je u obraćanju prisutnima v.d. načelnika Aldin Šljivo.

Radove čija je ukupna ugovorena vrijednost 278.937,11 KM finansirali su “Caritas” Švicarska i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a u finansiranju radova učestvovala je i Općina Kakanj.

Najavljena je izgradnja još jedne zgrade za porodice Roma i jedne zgrade za raseljena lica.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u