KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Šesnaestogodišnji Hrustanović debitovao za Mladost

30.04.2018. - Šesnaestogodišnji Anes Hrustanović upisao je debitantski nastup u susretu sedmog kola lige za opstanak između banjalučkog Borca i Mladosti DK. Tako je ovaj sjajni mladić nagrađen za marljiv i predan rad u proteklom periodu.

Anes Hrustanovic i Abid Mujagic

Anes Hrustanović (lijevo) i Abid Mujagić na jednom od treninga Mladosti 

Dobojska Mladost je u sedmom kolu lige za opstanak poražena u Banja Luci od Borca rezultatom 4:2, a svoj debi u ovom porazu Mladosti upisao je šesnaestogodišnji Anes Hrustanović.

Mladost je trijumfom u Vitezu i matematički osigurala opstanak u premijeligaškom društvu, pa su Nermin Šabić i njegovi pomoćnici priliku za igru pružili rezervistima koji do sada nisu imali veliku minutažu. U 71. minuti susreta mladi Anes Hrustanović je ušao u igru umjesto Darka Mišića. Pionirski reprezentativac BiH je tako nagrađen za marljiv rad u omladinskim kategorijama Mladosti.

-Treniram odavno sa prvim timom i to je za mene predstavlja veliku čast i zadovoljstvo jer nisam ni mogao zamisliti da ću ovako rano dobiti priliku da nastupim za prvi tim i tako  ispunim jedan dio mog velikog sna. Vrijedan rad i trud se uvijek isplate, a meni je izuzetno drago da imam priliku da treniram rame uz rame sa velikim igračima od kojih nastojim da što više naučim. Svi momci su mi od velike pomoći i zaista se trude da mi mladi igrači napredujemo uz njih, rekao je mladi Hrustanović za KakanjLive i dodao:

-Najviše mi se dopada igra Filipa Arežine za kojeg svi s pravom kažu da je najbolji igrač Premijer lige BiH. Njegov pregled igre, precizna pas igra i sjajni prekidi su nešto fenomenalno. Nadam se da ću i u budućnosti imati priliku da učim i napredujem uz najbolje igrače lige jer uz predan rad, trud i zalaganje želim da napredujem što je moguće više.

Nermin Šabić kojeg Uprava fudbalkog kluba Mladost Doboj-Kakanj vidi kao dugoročno rješenje na klupi Dobojana je pružio priliku talentovanom Anesu, a sam ''Šaba'' zna koliko je bitno da mladi igrači stiču iskustvo jer je upravo i on u sezoni 1989/1990 debitirao sa šesnaest godina u duelu sa Rudar Ljubija-Prijedor igrajući za zenički Čelik.

-Anes je jako talentovan i vrijedan igrač pred kojim bi trebala da bude uspješna karijera. Ono što ćemo u budućnosti pokušati je da mu damo što više šanse za igru da prezentuje sav svoj talenat, ali moramo i pripaziti da ga ne ''spržimo'' jer je mlad i kroz trenažni proces ga pokušavamo sačuvati, rekao je trener Mladosti Nermin Šabić.

Svoj debitanski nastup za seniorski tim Mladosti mladi Anes Hrustanović je upisao sa 16 godina, jednim mjesecom i 15 dana starosti. Rođen je 13.marta 2002. godine, a od svoje sedme godine je počeo trenirati u FK Rudar Kakanj iz kojeg početkom 2016. godine prelazi u FK Mladost DK. Za reprezentaciju BiH upisao je osam nastupa, pet nastupa je ubilježio kod trenera Zorana Erbeza i tri nastupa kod trenera Sakiba Malkočevića. Na prethodnom razvojnom turniru u Zenici postigao je i prvijenac za reprezentaciju što ga kako kaže podstaklo da samo još više radi i napreduje.  Ukoliko nastavi da radi marljivo i bude strpljiv nema sumnje da je pred ovim dječakom blistava karijera.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u