KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Šehovac nadmudrio mlađeg kolegu Šabića

09.02.2019. - Pobjedom u Kaknju Vogošća je napravila veliki korak ka plasmanu u ligu šest za prvaka Bosne i Hercegovine. Šabić najavio borbu do posljednjeg kola

Benjamin
U direktnom duelu za poziciju broj šest i nastup u ligi za prvaka Bosne i Hercegovine košarkaši Vogošće su u Kaknju savladali istoimenog protivnika rezultatom 79:67 i tako sebi olakšali posao u preostale četiri utakmice regularnog toka prvenstva.

Ključan period susreta bila je treća četvrtina u kojoj su Vogošćani mnogo puta poentirali iz tranzcije, dok ekipa Kaknja nije imala odgovor u napadu.
-Večeras nismo bili raspoloženi. Dolazili smo u priliku za šut ali nismo pogađali. Prvo poluvrijeme smo dobro djelovali na terenu, a drugo poluvrijeme smo izgubili koncept odbrane i još nismo realizovali u napadu. Veliki broj poena iz tranzicije. Presudila je dobra rola Vranića koji je u kratkom roku uspio da nam zabije devet poena. Dobro ćemo analizirati ovaj poraz. Što se tiče lige šest, naš cilj na početku sezone je bio opstanak, a onda nam se ukazala prilika da se borimo za ligu šest. Ovaj poraz nas je vratio korak unazad, ali imamo još tri utakmice da igramo i ništa nije gotovo, rekao je trener Kaknja nakon poraza.

SehovacGoran Šehovac

Pobjedom u Kaknju Vogošćani su napravili veliki korak ka plasmanu u ligu šest i sve konce drže u svojim rukama budući da imaju i susret više za odigrati u odnosu na svoje rilave, ekipu Kaknja.
-Prvo bih čestitao ekipama na borbenosti. Bila je ovo prava takmičarka utakmica. Obje ekipe su bile pod ogromnim protiskom jer smo međusobno odlučivali ko će igrati play-off, odnosno play-out mada još ništa nije gotovo. U ovom susretu su nam se vratile neke stvari jer smo do sada četiri utakmice izgubili na jednu loptu. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i čestitam momcima na velikoj pobjedi. Preostale četiri utakmice moramo odigrati dobro i nadam se ostati u top 6 kako bi igrali ligu za prvaka BiH, rekao je trener ekipe Vogošće Goran Šehovac nakon susreta u Kaknju.

Do kraja regulranog toka prvenstva ekipa Vogošće će igrati protiv Zrinjskog i Studenta na domaćem terenu, a protiv Slobode i Bratunca na gostovanjima.  Ekipa Kaknja na domaćem terenu igra protiv Bosne i Slobode, dok gostuju u Mostaru ekipi Studenta.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u