KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Sedmica izbornih skupova SDA Kakanj

11.09.2016. - Od 4. do 10. septembra SDA Kakanj održala je predizborne skupove u Kučićima, Bištranima, Modrinju, Doboju, Sopotnici, Slapnici i Obrama

001_kucici

Općinska organizacija SDA Kakanj, svakodnevno i u skladu sa planom organizira predizborne skupove širom općinskog područja. Razgovori sa stanovništvom koji se odvijaju u kontinuitetu i izvan izborne kampanje, nastavljeni su intenzivnije i masovnije uz organizaciju predizbornih skupova. Do pauze, koja slijedi, povodom muslimanskog blagdana Kurban Bajrama, OO SDA Kakanj, održala je osam predizbornih skupova i to u: Kučićima, Bištranima, Modrinju, Doboju, Slapnici, Sopotnici, Obrama i Donjem Kaknju. Naredni predizborni skup zakazan je u Donjem Kaknju, večeras u 19,30 sati.
Svaki od njih imaju neku svoju specifičnost pa je i njihovo održavanje posebno pripremano i planirano.

Nedjelja 04. Septembar - Kučići

Nije slučajno, što je prvi predizborni skup održan u Kučićima i što je Izborni štab odlučio da baš iz Kučića pođe predstavljanje kandidata Stranke demokratske akcije za Općinsko vijeće i Načelnika Kaknja. Ovdje je predstavljena izborna platforma za stanovnike Bijelih Voda, Hausovića, Kamena i domaćine iz Kučića.

 

002_bistraniPonedjeljak 05. Septembar - Bištrani

Naredni, drugi predizborni skup održan je na Bištranima. Prije i poslije predizbornog skupa mještani su razgovarali sa budućim vijećnicima i dobili su konkretne odgovore na pitanja koja se tiču infrastrukture ovog sela i mogućnosti za njihovu realizaciju.

003_modrinjeUtorak 06. Septembar - Modrinje

Pred oko 300 mještana, članova i simpatizera SDA Modrinja i okolnih sela predstavljeni su kandidati za lokalne izbore.Uz prekidanje gromoglasnim aplauzom, nekoliko puta, u kratkim crtama gospodin Mandra je predstavio izbornu platformu za lokalne izbore i naredni četverogodišnji mandat.

004_dobojSrijeda 07. Septembar - Doboj

Platformu, koja se zasniva na sloganu “Djela a ne riječi”, kandidati SDA su predstavili pred oko 500 mještana Doboja. Svakako, pored svih ozbiljnih i odgovornih tema, posebno zanimljivo i višeznačno bilo je što su domaćini kandidata za načelnika Općine Nermina Mnadru vidjeli u “crvenom legionarskom ruhu”. Kandidat za načelnika daje veliku podršku sportskom razvoju i postizanju šampionskih sportskih rezultata. Poznata je i “priča” o simpatijama koje ima prema zelenocrnim Rudarevim klupskim bojama. Međutim, Nermin Mandra je i nevazano za ovaj skup, pokazao da je njegova moralna obaveza i kao kandidata za načelnika i kao aktuelnog načelnika da sa jednakim ponosom i pravednim odnosom nosi i crveno i zelencrno.
Pored nosica liste za Vijeće Džemala Bećirhodžića i kandidata za načelnika Nermina Mandre, na predizbornom skupu je govorio i Kemal Hadžić, sportista golman koji je branio boje i Rudara i Mladosti, te Mediha Merdić Mamela.


005_slapnicaČetvrtak, 08. Septembar - Slapnica

I ovdje su predstavljani kandidati za Općinsko vijeće Kakanj i kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika za područje Slapnice i Slapne Gore. Predstavljeni su svi kandidati, a iz izborne platforme izdvojeno je rješavanju infrastrukturnih projekata u općini Kakanj i nastavk realizacije mjera koje će pospiješiti poduzetništvo i samozapošljavanje u općini Kakanj, kao i važnost angažovanja svih subjekata i pojedinaca kako bi pomogli našem čovjeku u razvijanju vlastitog biznisa. Posebno je istaknuta važnost razvoja poljoprivrede jer je potencijal općine Kakanj u razvoju poljoprivrede i stočarstva naglašen i u strategiji razvolja poljoprivrede općine Kakanj.

006_sopotnicaPetak 09. Septembar - Sopotnica

Pred oko 350 posjetioca predstavljeni su kandidati za Općinsko vijeće Kakanj, i kandidat kolacijie SDA-SBB, Nermin Mandra, za načelnika Općine. Govorili su: Nermin Mandra, Džemal Bećirhodžić i Amar Selimović. Istaknut je značaj izlaska na izbore i glasanja za SDA Kakanj i njene kandidate. Gospodin Mandra je govorio o uspjesima SDA kadrova u proteklom četverogodišnjem mandatu i planovima za naredne četiri godine sa akcentom na zapošljavanje i samozapošljavanje i stvaranje boljeg poslovnog ambijenta. Predstavio je izbornu platformu. Zahvalio se mještanima Sopotnice i pozvao ih da ponovo glas daju SDA.

007_obreSubota 10. Septembar - Obre

Pred oko 400 prisutnih govorili su nosilac liste za Općinsko vijeće Džemal Bećorhodžić, kandidati za Općinsko vijeće Kakanj: Elmedin Delibašić i Mirsada Čaluk predsjednica Asocijacije žena SDA Kakanj, koja je pozvala da se glasa za žene.
Kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika Općine Kakanj Nermin Mandra je predstavio izbornu platformu naglašavajući programe podsticaja privrede i poljoprivrede, pozivajući da se građani prijavljuju za nepovratna sredstva kako bi započeli vlastiti biznis.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u