KakanjLive | Subota, 31.10.2020. godine

SDA Kakanj medijskim predstavljanjem otvorila izbornu kampanju

17.10.2020. - Kandidat za načelnika Mirnes Bajtarević predstavio izborni program 2020-2024, nosilac liste Aldin Šljivo govorio o uspješnom realizovanju izbornog programa 2016-2020. godine. Predstavljena 34 kandidata za Općinsko vijeće i sve to sa ciljem – Kakanj na prvom mjestuOpćinska organizacija SDA Kakanj, u velikoj Sali Doma kulture, zvanično je počela izbornu kampanju, za Lokalne izbore 2020. Prvog dana izborne kamapanje za područje Općine Kakanj, jedino je Izborni štab kakanjske SDA , medijima predstavio izborni program i kandidate, koje će građani birati 15. novembra. U velikoj sali Doma kulture, poštujući preventivne mjere za sprječavanje širenja korona virusa, predstavljena su 34 kandidata za Općinsko vijeće Kaknja, kandidat za načelnika Općine, Mirnes Bajtarević i izborni program.

mirnespressBajtarević: Izborni program je nastao iz razgovora sa mještanima i ključnim ličnostima

Novinari su mogli čuti i šta je urađeno u realizaciji izbornog programa u prethodne četiri godine, čime je konkretno pokazana dosljednost u realizaciji planiranog. O realizovanom je govorio nosilac liste za Općinsko vijeće Aldin Šljivo, a o novim planovima, kandidat za Načelnika, Mirnes Bajtarević. U izjavi za KaknjLive, Bajtarević je rekao da je izborni program nastao kao rezultat velikog broja kontakata sa mještanima širom općinskog područja:

U tim razgovorima sam zapisivao šta su potrebe ljudi i detaljnim analizama uvrstili smo ih u izborni program. Pored toga razgovarao sam sa nizom predstavnika udruženja građana i privrednicima te i njihove probleme pažljivo registrovao kako bi našli svoje mjesto u izbornom programu. Na kraju, sve to i niz drugih potreba, analizirao je tim stručnjaka. Tako smo najadekvatnije odgovorili potrebama i planirali osnovne smjernice u ekonomiji, ekologiji, privredi, poljoprivredi, infrastrukturi, zdravstvenoj zaštiti, boračko-invalidskoj zaštiti, mladima, penzionerima, obrazovanju, kulturi, sportu. Sve to smo odlučili predstaviti kao konačni cilj - Kakanj na prvom mjestu, što i sve njegove stanovnike stavlja u primarni fokus“.

aldinpressŠljivo: Građani Kaknja mogu provjeriti realizaciju izbornog programa

Ukupno 34 kandidata za izbor u Općinsko vijeće Kakanj predstavljeni su u grupama po pet kandidata. O svakome od njih pročitani su osnovni podaci, a u narednih 30 dana svi će imati priliku da se bliže predstave građanima i pokažu da su najbolji tim za „Kakanj na prvom mjestu“ , kako je to više puta ponovljeno tokom ovog medijskog upoznavanja sa kandidatima SDA Kakanj. Kandidate za Općinsko vijeće možete vidjeti klikom na: Kandidati

Nosilac liste za Općinsko vijeće, Aldin Šljivo, tokom obraćanja novinarima, saopštio je niz činjenica, o realizaciji ranijh izbornih programa kakanjske SDA. Između ostalog je rekao da građani Kaknja na kraju svakog mandata imaju priliku da provjere šta se uradilo tokom mandatnog perioda, i naveo je duži popis projekata u koje je uložen timski rad, u interesu poboljšanja kvaliteta života. Rekao je: „Kakanj ima najbolju podsticajnu politiku od svih lokalnih zajednica u BiH. U Kaknju danas djeluje 1.100 poslovnih subjekata, a kroz projekat Pokreni svoj posao, u četvorogodišnjem periodu registrovano je 147 novih subjekata. Pored toga iskorišteni su poticaji za poljoprivredu u iznosu od 1,8 milina KM, u rekonstrikciju daljinskog grijanja 2,3 milinoa KM, u cestovnu infrastrukturu osam miliona KM, u socijalno stanovanje 2,5 miliona KM. Upravljanje otpadom i sufinansiranje odvoza otpada finansirano je sa preko 700 hiljada KM.U energetsku efikasnost javnih objekata uloženo je 2,5 miliona KM".  Još je toga, tokom PRESS-a navedeno, kao kontinuitet politike u kojoj SDA ispunjava ciljeva izbornih programa.

Sa govornice Konferencije za novinare, obratili su se  predsjednik OO SDA Kakanj, Nermin Mandra i predsjednik Izbornog štaba SDA Kakanj, Džemal Bečirhodžić.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u