KakanjLive | Nedjelja, 28.11.2021. godine

Schwarz-RS je entitet genocida i nema pravo postojati

09.01.2021. - Bivši njemački zastupnik Schwarz: RS je entitet genocida i nema pravo postojati

švarcsrpskaStefan Schwarz, koji je tokom agresije na našu zemlju devedesetih godina kao mladi političar CDU-a i zastupnik njemačkog Bundestaga bio jako angažiran za BiH, izjavio je povodom obilježavanja neustavnog Dana RS-a da Dejtonski mirovni sporazum mora biti zamijenjen modernim evropskim ustavom.

- Pomirenje započinje tako što ćemo govoriti istinu: Republika Srpska je entitet genocida i nema pravo postojati. Dejton i RS moraju biti zamijenjeni modernim evropskim ustavom - istakao je Schwarz u svojoj objavi na Facebooku.

On je napomenuo kako političari poput Milorada Dodika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, 9. januar „slave“ kao „osnivanje Republike Srpske“, podsjetivši da je iza svega stoji osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić.
- Taj je entitet natopljen krvlju desetina hiljada nevinih žrtava genocida koje su ubijene u Prijedoru, Foči, Srebrenici i Žepi i stotinama drugih gradova i sela iz samo jednog: jer nisu bili Srbi – napisao Schwarz te je uspostavljanje RS-a ocijenio najvećom nedaćom otkako su Hitler i Staljin počinili genocid u Evropi.

Naglašava kako je u istočnoj Bosni započelo planiranje i izvršenje genocida u ime narodne politike.
- Prije nego što je ubijeno 8.400 civila u Srebrenici već je bilo više od 90 hiljada nevinih žrtava planiranog genocida, u sklopu kojeg su sistemski protjerivani i ubijani svi koji nisu bili Srbi. Ono što danas, kao Republika Srpska, čini 49 posto teritorija Bosne i Hercegovine i znatno manje stanovništva, izgrađeno je na ubistvima, mučenjima, pljačkama, raseljavanjima i silovanjima - a međunarodna zajednica to tolerira – kategoričan je Stefan.

objavasvarc

Objavu na facobook-u i njemačkom jeziku možete pročitati klikom na link Stefan Schwarz: DRAGI BOSANCI, LIEBE LANDSLEUTE!

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u