KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

SBB se povlači iz formiranja vlasti u ZDK

18.01.2019. - Rekao je to v.d. predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a ZDK, Ermin Čehić, dok mandatar vlade Mehmed Bradarić izražava nadu da to nije konačan stav SBB-a

skupstinazakletva
Sedam stranaka vladajuće koalicije u Zeničko-dobojskom kantonu održalo je u sjedištu Vlade i Skupštine sastanak o raspodjeli ministarstva buduće vlade, koju bi trebao predvoditi SDP-ovac Mehmed Bradarić.

Kako saopštavaju Fena i Faktor, sastanak je vodio predsjednik Skupštine ZDK Ismet Sarajlić, koji je aktere zamolio da učine dodatni napor, da se postigne dogovor, ali je nakon manje od pola sata sastanak napustio njegov stranački kolega i v.d. predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a ZDK, Ermin Čehić.

- SBB se povlači iz pregovora o formiranju parlamentarne većine i vlasti u ZDK-u, a o razlozima političke prirode saznat ćete iz saopćenja Predsjedništva SBB-a, kazao je Čehić, koji dodaje kako je obavijestio i koalicione partnere.

SBB u Skupštini ZDK ima tri mandata, što znači da vladajuća koalicija još uvijek ima natpolovičnu većinu od tačno 18 mandata, koliko je i potrebno za sastav Vlade ZDK.

Kandidat za mandatara Vlade Zeničko-dobojskog kantona Mehmed Bradarić izražava nadu kako napuštanje pregovora od v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB-a Ermina Čehića nije konačan stav stranke.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u