KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Sastanak sa farmerima-Nedostatak stočne hrane

10.09.2017. - U Općini Kakanj Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja uzgajivača krupne i sitne stoke “Farmeri” na kojem je istaknuta problematika slabih prinosa stočne hrane

suhelivadeOvogodišnje suše nisu pogodovale ni razvoju trava na livadama

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra i šef Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Mirza Fazlić razgovarali su sa predstavnicima Udruženja uzgajivača krupne i sitne stoke “Farmeri” Kakanj. Teme razgovora odnosile su se na aktuelnu problematiku koja se ogleda u slabim prinosima stočne hrane što proizvodi probleme i prijetnju opstanku farmi na području Kaknja. Na sastanku su razmatrani modaliteti kojima bi se pomoglo kakanjskim farmerima sa ciljem da se izbjegne smanjenje stočnog fonda i smanjenje količina svježeg kravljeg mlijeka koje se distribuiraju na tržište putem otkupljivača.

Razgovaralo se i o potrebi nabavke laktofriza što bi u značajnoj mjeri pomoglo proizvođačima svježeg kravljeg mlijeka u Kaknju.

Današnji razgovor bio je, kao i brojni drugi sastanci, pokazatelj kontinuirane i dobre saradnje između Općine Kakanj i kakanjskih poduzetnika i poljoprivrednih proizvođača, te pokazatelj međusobnog razumijevanja i podrške.

A.Z/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u