KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Šampioni iz Sarajeva pobjednici memorijalnog turnira

24.07.2016. - U organizaciji Fudbalskog kluba Rudar, održan je peti po redu memorijalni turnir „Amar Goralija“ na kojem su prva mjesta osvojili pjetlići ŠKF „Šampion“ iz Sarajeva u kategoriji 2007. i FK „Željezničar uzrasata 2008. godišta

U znak sjećanja na tragično preminulog Amara Goraliju, Omladinski pogon Rudara, čiji je Amar bio član, po peti put zaredom, u subotu 23. jula/srpnja organizirao je memorijalni turnir za dječake uzrasta 2007. i 2008. godišta, na kojem je nastupilo deset ekipa: Rudar sa četiri, a sarajevski Željezničar, Škola fudbala „Šampion“ iz Sarajeva i Škola fudbala „Osmica“ iz Breze sa po dvije ekipe.

U kategoriji 2007. godišta prvo mjesto osvojila je ekipa ŠKF “Šampion“iz Sarajeva, ispred Željezničara, dok je Rudar zauzeo treće mjesto. Za najboljeg igrača proglašen je Dino Šaran (ŠKF Šampion), dok je nagrada za najboljeg golmana dodijeljena Deniju Šehoviću iz Željezničara.

U kategoriji 2008. godišta trojumfovali su pjetlići sarajevskog Željezničara. Drugo mjesto osvoijila je ekipa ŠKF „Osmica“ iz Breze, a treće ŠKF “Šampion“ iz Sarajeva.
Najbolji igrač u ovoj kategoriji bio je Adin Omanović (FK,,Zeljezničar"), a
najbolji golman Ajdin Avdukić (ŠKF ,,Osmica").

Nagrade za osvojena prva mjesta i najboljim pojedincima uručili su treneri Omladinskih selekcija Rudara Amel Kozlo, Džemal Pačariz, Kemal Šabić i Samir Trako.

Turnir je otvorio prijesjednik Upravnog odbora Rudara Emir Zaimović, a prisustvovali su članovi porodice Amara Goralije. Koordinator Omladinskog pogona Rudara Amel Kozlo uručio je poklone bratu rahmetli Amara.

Bez obzira na nesnosne vrućine, dječaci su pokazali zavidno nogometno znanje i korektno i fer ponašanje.

Iz Omladinskog pogona zahvaljuju svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se i ove godine održi ovaj memorijalni turnir koji je posvećen tragično nastradalom Amaru Goraliji.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u