KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Samir Sarač igrač sezone u Omladinskoj ligi-Centar

14.06.2017. - U anketi NS Federacije Bosne i Hercegovine u kojoj su učestvovali treneri svih klubova Omladinske lige Cenatr i Jug, izabrani su najbolji igrači u kadetskoj i juniorskoj ligi među kojima su prvo i drugo mjesto u Grupi B osvojili kapiten juniora Rudara Samir Sarač i Dženan Smaka u konkurenciji kadeta

Samir Sarač nova nada Rudara

Samir Sarač - nova nada Rudara

Nakon svake utakmice, treneri kadetske i juniorske ekipe birali su po tri najbolja igrača iz suprotne i tri najbolja igrača iz vlastite ekipe, te ankete listiće preko delegata utakmica dostavljali u NS Federacije Bosne i Hercegovine..

Bodovi su se sabirali po principu pet bodova za prvog na listiću igrača suparničke ekipe, tri za drugog i jedan za trećeg, dok su se igrači ekipe čiji je trener birao računali tri boda za prvog, dva za drugog i jedan za trećeg.

Treneri su glasali za ukupno 983 igrača koji igraju u juniorskoj i kadetskoj Omladinskoj ligi BiH Centar A i B, te Omladinskoj ligi BiH grupa Jug.

Nakon završenog takmičenja i sabranih rezultata najviše bodova  u juniorskoj ligi osvojio je kapiten  Rudara Samir Sarač, dok je u konkurenciji kadeta Dženan Smaka imao dva boda manje od Berina Čatića iz NK Travnik i zauzeo drugo mjesto, što je također zaslužuje da se istakne.   

Dženan Smaka kapiten kadeta Rudara

Dženan Smaka - kapiten kadeta Rudara

Ovo je svakako značajno priznanje za Dženana  Smaku  i Samira Sarača, ali i za njihove trenere Bećira Mehanovića i Ramiza Husića.

-Naravno da mi lasko ovo priznanje , pogotovo što su presudili glasovi trenera protivničkih ekipa.Nije mala stvar biti najbolji u tako jakoj konkurenciji jer ima dosta juniora koji već standardno igraju u seniorskim timovima, kao što je slučaj sa Amerom Torlakom iz NK Travnik. S obzirom da sam izlaznog godišta i da više nemam pravo nastupa u juniorima, očekujem da ću zajedno sa još nekoliko suigrača  iz juniorskog sastava dobiti šansu u prvom timu. Mislim da smo igrama i rezultatima u minuloj sezoni dokazali da imamo potencijal i da ćemo imati prilike da zaigramo u prvom timu, istakao je dosadašnji kapiten juniora Rudara Samir Sarač, koji je zajedno sa Damirom Crnovićem i Malikom Gačićem već prekomandovan u prvi tim i u posljednja dva kola dobili povjerenje trenera Elvedina Beganovića.  

Zbir  svih bodova Grupa Centar B za kadete:

1. Berin Čatić  (NK Travnik) 63 boda

2. Dženan  Smaka  (FK Rudar K.) 61 bod i 

3.Filip  Relotić  (NK Žepče) 61 bod

Grupa Centar B za juniore:

1. Samir Sarač  (FK Rudar K.) 53 boda

2. Ernest Ivković  (NK Iskra) 51 boda

3. Andrej Jurić (NK Žepče) 49 bodova

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u