KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Sajmir Vogošća pobjednik Novogodišnjeg turnira

30.12.2016. - U finalnom susretu Vogošćani su deklasirali ekipu Zam MC Sarajevo i potvrdili da su daleko najbolja ekipa kojoj je zasluženo pripao pobjedonosni pehar i novčana nagrada u iznosu od 2.000 KM

finale_pobjednikPobjednička ekipa

Nakon petodnevnog nadmetanja rekordnog broja ekipe(24) i pedesetjedne odigrane utakmice, završen je tradicionalni Novogodišnji turnir u malom nogometu, koji je po masovnosti, posjećenosti i kvaliteti igre sigurno najbolji u posljednjih petnestak godina. Bio je ovo uistinu praznik malog nogometa u našem gradu u kojem su najviše profitirali gledatelji, koji su uživali u kvalitetnim i zanimljivim utakmicama, posebno u drugoj fazi,kada su pale odluke o polufinalistima i kada je po ocjenama boljih poznavatelja nogometa odigrano finale prije finala u kojem je Sajmir Vogošća golom Bajre Spahića u posljednjoj minuti eliminirala Tigar Trade Kakanj.

U polufinalu ekipa Sajmir Vogošće bila je uspješnija od solidne momčadi Asocijacije Mladih SDA ZDK (4:1), dok je drugi polufinalni meč između Ekipa Zam MC Sarajevo i EL HA Nekretnine Visoko prekinut kod rezultata 2:0 jer su Visočani napustili teren zbog isključenja golmana za kojeg nisu imali rezerve jer su nastupili samo sa pet igrača. Zbog ovog ispada,koji je jedina mrlja odlično organiziranog turnira, EL Ha Nekretnine Visoko su diskvalificirane i utakmica za treće mjesto nije igrana.

Finalni meč između jedine dvije neporažene ekipe, slobodno možemo reći bio je šlag na tortu ovog izuzetno zanimljivog i kvalitetnog turnira, koji doista zaslužuje sve pohvale.

finale_najigracMahir Karić, najbolji igrač

Premda su igrači Zam MC Sarajevo već u 4.minuti poveli golom Edina Mujezinovića, Vogoščani su sa po dva pogotka iskusnog Emina Omerdića i mladog Adnana Hrelje, te nezadrživog Mahira Karića, napunili mrežu Mirsada Žunića. Izabranici Safeta Kožljaka tokom cijelog turnira djelovali su kompaktno i uigrano, posebno u finalu. Oni su svojom prefinjenom igrom doprinijeli fantastičnoj atmosferi i i jednom sjajnom ozračju finalu. Bila je to sjajna utakmica, s pregršt efektnih driblinga Mahira Karića, lucidnih proigravanja Bajre Spahića, efektnim goovima Adnana Hrelje i Emina Omerdića.

 

Demonstrirali su vrhunsku igru i pokazali da su daleko najbolja ekipa kojoj je zasluženo pripao pobjednički pehar i novčana nagrada u iznosu od 2.000 KM.

Pored osvjača prvog mjesta, kojem je dodijeljena novčana nograda od 2.000 KM, zahvalnica i pobjednički pehar, nagrade i zahvalnice dodijeljene su drugoplasiranoj ekipi Zamm MC Sarajevo (1.000) i trećeplasiranoj momčadi Asocijacija mladih SDA ZDK(500).

finale_najstrijelacDido Ramić, najbolji strijelac

Zahvalnice i plakete dodijeljene su najboljem golmanu Mirsadu Žuniću (Zamm MC Sarajevo), najboljem strijelcu Dido Ramić (Mendo i raja) koji je postigao deset golova, najboljem igraču turnira Mahiru Kariću (Sajmir Vogošća).

Na kraju, mora se istaći da je ovo bio najmasovniji i slobodno možemo reći jedan od najboljih ovogodišnjih turnira na prostoru Federacije BiH. Sve pohvale organizatoru KSC Kakanj na odličnoj organizaciji i odluci da pravo nastupa imaju i registrirani igrači Premijer i Prve lige, čime je turnir dobio na kvaliteti, što nije bio slučaj ranijih godina, što se svakako odrazilo i na veliku posjećenost svih pet dana trajanja turnira. Besplatan ulaz za dame također zaslužuje da se istakne. Bilo je primjedbi na suđenje od strane pojedinih ekipa,kao i gledatelja, ali u cjelini gledano, dijelenje pravde može dobiti prolaznu ocjenu, posebno sudija sa A liste Prve lige Sabrija Topalović, koji je u odnosu na svoje zeničke kolege bio mnogo sigurniji i objektivniji.

finale_ekipe

Finalna utakmica - Sajmir Vogošća –Zam MC Sarajevo 5:1

Dvorana KSC u Kaknju. Gledatelja 800. Sudije: Sabrija Topalović i Emir Delić(oba Zenica).

Strijelci: 0:1 Mujezinović(4), 1:1 Omerdić (8), 2:1 Hrelja(13), 3;1 Hrelja(15), 4:1 Karić(17), 5:1 Omerdić(26).

SAJMIR VOGOŠĆA: Adnan Delihasanović, Admir Žigović, Bajro Spahić, Adnan Hrelja, Ibrahim Hrvat, Emin Omerdić, Mahir Karić, Haris Sućeska, Eldin Bešlija, Ismar Čomaga, Fijad Mehanović, Mario Aladžić. Predstavnik:Safet Kožljak.

ZAM MC SARAJEVO: Mirsad Žunić, Sanel Sokolar, Adnan Hodžić, Muhamed Smailhodžić, Jasmin Abazović, Selmir Starogorac, Edin Habibija, Edin Mujezinović, Edib Sikira, Eldin Hasanspahić, Nijaz Mulahmetović, Edis Mršo. Predstavnik;Muamer Muftić.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u