KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Sadržaji za šesti dan Kakanjskih dana

04.08.2017. - Posljednji dan ovogodišnjih Kakanjskih dana počinje planinarskim pohodom, a završava premijerom dokumentarnog filma o 50 godina ustanove koja se bavi kulturom u Kaknju

kakanjskodamotx
Šestog dana, Kakanjskih dana, zavjesa za kraj spušta se Izložbom i premijerom dokumentarnog filma o 50 godina ustanove za kulturu, edukaciju, sport. Od radničkog univerziteta do Kulturno sportskog centra, mijenjala je oblike organizacije, ali je uvijek imala istu djelatnost. Film nosi nazi „Dom naših želja – 50 godina JU“. Građanima Kakanja naš porttal preporučuje ovaj sadržaj, mada će biti zabavno i korisno vrući ljetni dan iskoristiti na bazenima SOPOT. Boravak u prirodi na većoj nadmorskoj visini također je preporučljivo, a to vam može omogućiti Planinarski pohod prema Bočici i vidikovcu koji rano u 8,00 sati polazi iz Zgošće. Za ljubitelje sporta na programu je turnir rukometnih nada.

10:00 Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije

pohod

08,00 - Planinarski pohod: Zgošća – Krevnik – PD Bočica – Vidikovac – Skenderovići (START/CILJ: Zgošća (obezbjeđen prevoz do Zgošće)

vodenisportovi

11,00 - Javni miting vodenih sportova – SOPOT (Bazeni „Sopot“)

rukometne nade

17,00 - sati Rukometne nade – turnir u rukometu (Park prijateljstva)

20,00 sati - Izložba i premijera dokumentarnog filma „Dom naših želja – 50 godina JU“ Muzej Kaknja (Park Doma kulture)

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u