KakanjLive | Subota, 16.01.2021. godine

Sadržaji petog dana Kakanjskih dana

31.07.2018. - Peti dan Kakanjskih dana, srijeda 01. augusta na rasporedu je šest programskih sadržaja

kakanjskicentralnaKoncertna atmosfera na Centralnoj bini Kakanjskih dana

Ulazimo u drugu polovicu ovogodišnjih Kaknjskih dana, a sutrašnji program počinje sa radionicom za djecu „Odraz grada Kaknja“, a završava koncertom kakanjskih bendova. Između ovih sadržaja dominira košarka i to u Parku prijateljstva, ali i u Muzeju Kaknja. U parku Doma kulture je muzičko scenski performans.Tu je ponovo radionica za djecu, ovoga puta u znaku Svjetskog nogometnog prvenstva.

Satnica programskih sadržaja:

10:00 – Radionica „Odraz grada Kaknja"

Radionica sa Edinom Šahinovićem će trajati dan ili dva ovisno o odzivu djece. Planirano je da se kroz radionicu radi na ploči dužine nekoliko metara gdje će djeca imati dovoljno prostora da rade i svako od njih da dobije svoje vrijeme za viziju, ideju koju želi da naslika.

15:00-22:00 – Street ball CUP KD 2018

Basket „tri na tri“ je oblik košarke koji se razvio na gradskom asfaltu SAD-a. Ima preko 250.000.000 registriranih igrača i glavni je pokretač rasta i razvoja košarke. Sve utakmice se igraju po službenim FIBA pravilima.Svaka ekipa sastoji se od četiri (4) igrača (tri (3) igrača na terenu i jedne (1) zamjene).
Nagrade za tri prvoplasirane ekipe: I mjesto 800,00 KM, II mjesto 500,00 KM i III mjesto 300,00 KM.

17:00 – 19:00 Radionica za djecu: Igra i zabava u znaku Svjetskog prvenstva u nogometu

Djeca će se igrati u Parku JU KSC Kakanj.Igra i zabava je u znaku svjetskog prvenstva u nogometu.
Osnovna igra: Zanimljiva igra fudbala na čaršafu namijenjena je jednako dječacima i djevojčicama bez rodnih podjela. I ovaj sadržaj je pripremilo I realiziora Udruženje građana “Alternative” . Pored „Nogometa na čaršavu“ biće tu još iznenađenja...

Izložba trofeja Košarkaškog kluba koja mje trebala biti u 18,00 otkazana je iz tehničkih razloga.

20:30 – Teatarski muzičko-scenski performans „Ostajte ovdje“ - Park Doma kulture

U performansu učestvuju Miki Trifunov, Faketa Salihbegović – Avdagić, Irfan Kasumović, Zlatan Školjić, Jasmina Šehanović i Nusmir Muharemović. Koncept i režiju potpisuje Nusmir Muharemović, dok je za vizuelni identitet i video projekcije performansa zadužen Mirza Begović.
Muzičko-poetski performans: „Ostajte ovdje“ na specifičan način kroz muziku, pjesmu, poeziju i glumu predstavlja sve ono što Bosna i Hercegovina jeste. Ovaj program mogli bismo žanrovski okarakterisati kao poetski teatar uz napomenu da će kroz govor poezije biti predstavljena ne samo univerzalnost i ljepota Bosne i Hercegovine kroz njenu historiju, nego i bosanskohercegovački pjesnici.

21:00 – Koncert „Kakanjskih bendova“

Ova noć rezervisana je za: Heaven bend, AlterVal bend, Adija Begića i nastup KRG „Pirueta“,

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u