KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Sadržaji drugog dana Kakanjskih dana

29.07.2018. - Neki programski sadržaji drugog dana Kakaknjskih dana su završeni, Pohod na stari grad Bobovac je u toku, a ostali sadržaji počinju od 18,00 sati . Poznati pobjednici biciklističke utrke

fitmespark

Drugi dan “Kakanjskih dana 2018” odvija se u skladu sa satnicom tako da su neki programski sadržaji već završeni, a neki su u toku. Fitnes na otvorenom sa Lejlom Šabić, u Parku prijateljstva bio je prilika da se jutros razgibaju tijela, poslije sinošnje prve večeri Kakanjskih dana, koja je protekla na zadovoljstvo i učesnika i posjetioca.

Pohod na Bobovac cjelodnevni historijski čas

Pohod na stari grad Bobovac, u organizaciji Planinarskog društva i Muzeja Kakanj posebno je osmišljen i predstavlja pravi historijski čas, u skoro cjelodnevnom trajanju. Nakon okupljanja učesnici su autobosum stigli do Kraljeve Sutjeske, a o kulturno historijskim znamenitostima i nacionalnim spomenicima na području Kaknja u dvorištu džamije u Kraljevoj Sutjesci govorila je kustosica Muzeja Kakanj , Amra Veispahić. Zatim su učesnici pohoda posjetili staru Bosansku kuću i zidine srednjovjekovnog kraljevskog dvora u Kraljevoj Sutjesci, poslije čega su nastavili pješački pohod na stari grad Bobovac.

pohodnabobovac

Dalila i Banjamin pobjednici bicikljističke utrke

Biciklistička utrka je u 11.00 sati startala iz Male ulice, neposredno u blizini Centralne pozornice, a završila je, na glavnoj saobraćajnici, ispred Centralne bine. Vozilo se u krugu od 10 kilometara. Učestvovalo je 70 biciklista iz Viteza, Visokog, Kaknja, Travnika, Sarajeva i Fojnice. U ženskoj konkurenciji pobjednica je Dalila Bašić (48,8), a u muškoj konkurenciji Benjamin Smolo (34,27).

biciklisti

U nastavku dana na rasporedu su sljedeći programski sadržaji:

18,00 Streetworout “Fitnes and FUN” u Parku prijateljstva

Riječ je o druženje sa bodybilderima i fitness modelima. Svoje vještine će pokazivati Mirnes Husanović-aktuelni prvak BiH, zatim Edvin Smaka-fitness model i Belmir Berberović višestruki bh. i evropski prvak u atletik fitnesu. Planirano je i takmičenje u tri discipline i to: vratilo, razboj i sklekovi.

19,00 Koncert za djecu “Mravko i Travko, Centralna pozornica

Autor i izvođač je Latif Moćević, a ovo druženje sa malom rajom osvojilo je mališane odmah nakon pojave i prvih sarajevskih izvođenja.

20,30 Predstava “Rod i dom”, Irfana Kasumovića u Parku Doma kulture

Ovo je monodrama u režiji Vlade Keroševića. Tekst je prema romanu Safeta Sijarića dramatizirao Hasan Džafić.Llik Arslana Šipovčanina tumači Irfan Kasumović. Monodrama je o čovjeku iz Sandžaka, a tema je tragična ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovoga brata.

21,00 Koncert Latifa Moćevića “Melodija za Kakanj”, Centralna pozornica.

Jedinstvenim glasom, odličnim interpretacijama, posebnom bojom, vlastite i melodije drugih autora neponovljivo donosi Latif Moćevoić. To treba doći i slušati i vidjeti.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u