KakanjLive | Nedjelja, 07.06.2020. godine

Sadržaji drugog dana Kakanjskih dana

01.08.2017. - Drugi dan Kakanjskih dana sadržajno je bogatiji od svega što se odvijalo tokom ponedjeljka kada je ova manifestacija otvorena. Počinju sadržaji za djecu, idu i prva sportska takmičenja, a KaknjLive preporučuje monodramu Josipa Pejakovića - Bh.Stend-drp tragedy, koja je na programu večeras u Parku Doma kulture u 20,30 sati

kakanjskodamotx

10,00 - Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije

Posjetite Etno selo. Pogledajte radove UŽOK-a zasnovane na tradicionalnim načinimna izrade i prirodnim materijalima. Kupovinom ovih predmeta pomažete Kakanjkama u održavanju zanata ali i njihove egzistencije. Večeras sa početkom u 18,00 sati u Etno selu je edukacija iz pčelarstva, a entuzijasti iz C.E.K.O.R.-a će prezemtirati solarne panele.

10,00 - Likovna kolonija

Počinje i Likovna kolonija. Slikari okupljeni oko Nermina Kozle, danas će ući u dvodnevno druženje sa platnima, bojama i četkicama.

oddbosi

11,00 - Veseli dan uz ODDBOSE - Zabavni program za djecu
Prva zabava za mališane i to sa junacima popularnih iz filmskog svijeta za djecu.

ATRAKTIVNO I PROMOTIVNO - „Fight night“

17,00 - sati Prezentacija borilačkih sportova

Učesnici na prezentaciji su: Taekwondo klubovi „Nur” i „Centar“, iz Kaknja, Karate klub „Sakib Bitić“ i Judo klub Kakanj.

nocvjestina

19:00 sati -„Fight night“

Na Platou ispred Main Stage-a, za sve ljubitelja boksa bit će upriličen spektakl pod nazivom „Fight night“, a nosilac ove aktivnosti je KickBox klub „RATNIK, Kakanj. Najbolji kakanjski i boskeri iz ostalih gradova BiH, našoj publici će pružiti mečeve vrhunske borbe, pune adrenalina i neizvjesnosti, a što će ujedno predstavljati i svojevrsnu promociju ovoga sporta u Kaknju. Ukupno je planiranmo sedam borbi.

11,00 - 19,00 - „Street volley KD 2017“
Počinju i sportovi na ulici. „Street volley KD 2017“ Turnir u odbojci je u 11,00 sati revijalne utakmice i takmičarski dio za dječake i djevojčice. Finalna utakmica je u 18,30, a pola stata prije toga biće odigrana revijalna utakmica u sjedećoj odbojci.

jiosipkd

KAKANJLIVE PREPORUČUJE

20,30 - Monodrama Josipa Pejakovića „Bh. Stend-drp tragedy“ (Park Doma kulture)

Monodrama „Bh stend-drp tragedy" novi je komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bh. glumaca Josipa Pejakovića, koja je praizvedbu imala 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u okviru Baščaršijskih noći.Ova monodrama je, prema njegovim riječima, svojevrstan doprinos pomami stand up komedija.
- Mislio sam da Bosnu ipak treba predstaviti u drugom svjetlu, a ne sa vicevima o Sulji i Muji. BiH zaslužuje puno više satire, pažnje i mudrosti, a ne primitivizma i onog čime smo bombardovani svih ovih godina kroz te komedije - zaključio je Pejaković, saopćili su organizatori.

 

balkaneros20,30 - Koncert grupe „BalkanEros“ (MAIN STAGE)

Balkanerosi su veseo i netendenciozan, kosmopolitski orijentisan bend, raznovrsnog, a opet koherentnog izraza, koji svojom neposrednošću publici šalje čistu i prostu (ipak snažnu i ozbiljnu) poruku sreće, ljubavi, razigranosti i iskonske radosti življenja. To čine kroz svoje melodične i tekstualno snažne autorske pjesme i, jednako tako, kroz svoje autentične, autorske obrade muzike svijeta.

21:00 - „Pro Evolution Soccer 2017“

Za ljubitelje igrica, Turnir pod vedrim nebom „Pro Evolution Soccer 2017“ Gamer Zone (Park Doma kulture).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u